31 Mei 2016

Borgaria – Bevagna
We verlaten de schoonste camping waar we tot nu toe de nacht hebben doorgebracht. Zo comfortabel als we de camping in Borgaria hebben verlaten, zo moeizaam is de aankomst in Bevagna op camping Pian di Boccio. Tegen een helling met een stijgingspercentage van zestien tot negentien procent valt echt niet op te fietsen! De laatste tweehonderd meter leggen we dan ook lopend en duwend af. De hartelijke ontvangst van Louisa doet de vermoeidheid van het loop- en duwwerk snel vergeten. Als ze onze namen registreert in de computer gaat er bij haar een belletje rinkelen. Ze zijn ook hier de vaders blijkbaar nog niet vergeten. Louisa laat ons op haar smartphone een filmpje zien van de inmiddels vijfjarige Max. Liet hij in 2012 als éénjarige zijn muzikaal talent op de piano zien, nu zien we hem een mooie dansact uitvoeren waarbij op het laatst zijn zusje als danspartner instapte. We zullen ze deze keer niet ontmoeten want ze verblijven samen met hun moeder momenteel in Nederland. Als Louisa ons wat informatie over de camping overhandigd zien we tot onze schrik dat het restaurant vanavond gesloten is. Van het vorige bezoek weten we hoe lekker je daar kunt eten. Na overleg met haar moeder is het toch mogelijk om vanavond een bescheiden maaltijd te nuttigen. Dit grootse gebaar honoreren we op gepaste wijze met Delfts blauw.

Er zijn veel Nederlandse gasten op de camping. Vanwege onze strategische opstelling dicht bij het toiletgebouw hebben we zodoende nogal eens een praatje. We treffen het met de aardige buren die naast ons komen staan. Nu we dit jaar voor het eerst geen alcohol nuttigen worden we door hen uitgenodigd voor een glaasje witte wijn! Hoewel ze nu met hun camper op vakantie zijn, zijn het ook fervente fietskampeerders, je kunt wel raden waar de gesprekken dan hoofdzakelijk over gaan. Door alle bezoekjes en gesprekken zijn we er vandaag niet meer aan toe gekomen om de vakantiehuisjes te bekijken die in 2012 in de afbouwfase waren. Dat gaan we morgenochtend nog doen.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.