28 Mei 2016

Sperlonga – Lido dei Pini
Als we na het opstaan het toiletgebouw bezoeken en de deur van een wc openen zien we dat er in ieder geval één campinggast de dag hoopvol is begonnen. Je zal het als schoonmaker maar op moet ruimen. Bah.

Vóór het plaatsje Terracina mogen we de weg niet verder volgen omdat de tunnel verboden is voor fietsers. Keurig volgen we de borden, merken dat we oostwaarts rijden terwijl we naar het westen moeten! Via een opening in de middenberm kunnen we omkeren en komen langs een andere weg voor dezelfde tunnel uit. We kunnen niet meer terug, doen onze fietsverlichting aan en duiken de verlichte tunnel in die vijfentwintighonderd meter lang is. We zijn er vrij snel doorheen omdat het vals plat naar beneden is. Nog een voordeel, we hebben een flink stuk af kunnen snijden.

We rijden nu door een groot landbouwgebied en zien heel veel reclame voor de echte mozzarella van buffelmelk. De buffels zelf hebben we ook nog gezien,drie kuddes in totaal. Aan het eind van de middag komen we aan op de giga camping Lido delle Ginestre. Op zulke campings zelf een plaats uitzoeken is er niet meer bij. We moeten nog stevig doortrappen om de man met de golfkar bij te houden die ons naar onze plaats begeleid. In de onmiddellijke omgeving van toiletgebouw nummer negen zetten we voor één nacht onze tentjes op.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.