26 Mei 2016

Vico Equense – Pozzuoli
De rust tussen de citroenbomen heeft ons niet verzuurd want we fietsen in één ruk naar boven. Weldra rijden we weer langs een mooie kustweg en zien Napels aan de overkant van het water. Hoog boven Napels uit torent de Vesuvius. Deze vulkaan zou een voorbeeld moeten zijn voor vele Italianen, hij is namelijk gestopt met roken!

We verlaten de kustweg en bezoeken Pompeï. Vervolgens storten we ons in het verkeer, en op de bijzondere slechte wegen van Napels. Als volleerde trialrijders manoeuvreren we om de grote gaten in het wegdek, waarbij we ook nog het zeer drukke verkeer in de gaten moeten houden. We leren snel, hier geldt het recht van de brutaalste en fietsers aanrijden is in Italië not done. Van dit gegeven maken we dankbaar gebruik en valt het rijden door deze stad best wel mee, op de slechte wegen na. In de buurt van Pozzuoli gaan we naar camping Vulcano Solfatara. Deze camping is gelegen op de bodem van een uitgedoofde vulkaan. In het aan de camping grenzende vulkaanpark zit nog wel enige actie in de bodem gezien de stoompluimen die op verscheidene plaatsen de grond uitkomen. Je krijgt er ook lekkere warme voeten want de temperatuur van de bodem voelt gewoon warm aan. Als het bedtijd is en we ons op onze slaapmatten vleien laten we uit voorzorg de rits van de slaapzak half open, dit om oververhitting te voorkomen!

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.