25 Mei 2016

Salerno – Vico Equense
Als we opstaan is de wind gaan liggen. ( de taken zijn hopelijk goed verdeeld vandaag )

Eenmaal op weg is het spitsroeden rijden door Salerno. Een voorproefje voor Napels?

Boven Salerno buigen we af naar links en volgen de Amalfische kust richting Sorrento. In de literatuur is deze kustweg omschreven als een der mooiste ter wereld. Nou hebben we niet alle kustwegen ter wereld gefietst maar wat we tot nu toe gezien hebben is deze wat ons betreft een echte topper. Het is zeer afwisselend en het ene moment is nog fotogenieker dan het andere. We zijn niet de enigen die vandaag deze route afleggen. Regelmatig komen we in een verkeersopstopping terecht. Deze opstoppingen worden niet alleen veroorzaakt door de soms erg smalle wegen maar hoofdzakelijk door taxichauffeurs die midden op de rijbaan stoppen zodat hun klant even wat foto’s kan maken. Bij St. Pietro slaan we af landinwaarts en snijden zo het uiterste puntje van de landtong af. In Vico Equense gaan we naar camping Antonio. Hiervoor moeten we over een slechte weg steil afdalen tot zeeniveau. Dat wordt morgenochtend een mooi begin van de dag. Eerst maar eens wat uitrusten tussen de bomen die vol gele citroenen hangen.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.