22 Mei 2016

Grassano – Potenza
Een man, een man – een woord, een woord.

Stipt acht uur arriveert onze Italiaanse gastheer en kunnen we onze fietsen uit appartement twee halen. Gisteravond in het restaurant liet hij ons zijn Facebookpagina zien met daarop een foto van de Delfts blauwe klompjes. Bellisimo!! We nemen hartelijk afscheid en moeten nog éénmaal op zijn smartphone kijken, via een vertaalprogramma lezen we: You are very nice pupil..

We klimmen via een slingerweg naar hogere sferen en overschrijden weldra de duizendmeter grens. Het is goed merkbaar dat het vandaag zondag is gezien het grote aantal wielrenners en motorrijders. Uit de laatste categorie komt ons iemand tegemoet gescheurd die volgens ons solliciteert naar een monumentje langs de kant van de weg!

Met een temperatuur die oploopt tot zevenentwintig graden en een prachtige mooie route kan de dag bijna niet meer stuk. We besluiten om in Potenza in een pension te overnachten. Door enkele grote wijzigingen in het wegennet ter plaatse duurt het drie kwartier voordat we voor het juiste adres staan. Aan niets is merkbaar dat dit een pension is. Bij navraag blijkt dat het niet meer bestaat en krijgen we het advies te overnachten in hotel Vittoria. Door al het gedoe hebben we geen zin meer om erop uit te gaan dus keren we de tassen om en stellen een koud buffet op, het is tenslotte een warme zondag!

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *