21 Mei 2016

Castellaneta – Grassano 
Als we opstaan ziet het er buiten enigszins bewolkt uit. Echter binnen een half uur is het dicht en grijs en valt er een mild voorjaarsregentje maar door de harde wind ziet het er buiten herfstig uit.

De kamer in hotel Rudy is met ontbijt waar we erg benieuwd naar zijn. Gisteren bij aankomst hoorden we iets van koffie met een brioche. 

Onze al op leeftijd zijnde gastheer voorziet onze formicatafel van enkele kartonnen dozen, twee servetten en één mes. Terwijl onze gastheer in de keuken rommelt om twee cappuccino te bereiden inspecteren we de dozen en stellen een ontbijt samen. Gebroederlijk delen we het mes.

Als we vertrekken is het inmiddels droog maar de wind heeft er inmiddels een schepje bovenop gedaan.

Na circa dertig kilometer door vrij vlak landbouwgebied zonder enige beschutting tegen de harde wind klimmen we omhoog tot het plaatsje Miglionico. Vanaf hier rijden we als het ware over de bergkam tot Grottole. Alsof het zo moet zijn stuiten we ook hier weer op een wegversperring. Gezien de goede ervaring van gisteren fietsen we gewoon door. De weg wordt op den duur steeds smaller omdat de natuur hier zijn beloop krijgt. We passeren een bord verboden voor wandelaars, maar een vers spoor ven een lichte motor versterkt ons vermoeden dat we verder kunnen. We verhogen onze snelheid en passeren het euvel. De weg is over een lengte van vier meter deels verdwenen. Na dit intermezzo is het klimmen en dalen tot aan Grassano. 

Joost informeert in een bar wat de mogelijkheden zijn om te overnachten in deze plaats. Binnen tien minuten arriveert de eigenaar van een appartement. Als wij even koffie gaan drinken maakt hij ondertussen het appartement in orde. We komen in een prachtig appartement waar werkelijk niets aan ontbreekt. ( www.bandbcasavacanze.it )

De fietsen mogen een nachtje logeren in appartement nummer twee. De service van onze aardige gastheer gaat zo ver dat hij voor ons een tafel reserveert in restaurant op 

slechts twee minuten lopen vanaf ons slaapadres.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *