19 Mei 2016

Bari – Alberobello
Stipt om acht uur legt de Dubrovnik aan in de haven van Bari. We zijn na tien dagen fietsen weer terug in Italië. We komen niet zonder slag of stoot Italië binnen want we moeten bij de douane met onze volgepakte fietsen door de detectiepoortjes heen. Kwart over acht rijden we Bari uit om langs de kust zuidwaarts naar Monopoli te rijden.

We zijn er al snel achter dat de kwaliteit van de gekozen weg van abominabel is. Als dat in de rest van Italië ook zo is staat ons nog wat te wachten. Van betere kwaliteit is de verse vis die in de vele viswinkels onderweg wordt aangeboden en op fraaie wijze wordt uitgestald. 

Bij Monopoli verlaten we de kust en draaien het binnenland in. Het is meteen gestaag klimmen geblazen door een gebied wat vol staat met olijfbomen en bomen vol lekkere rijpe kersen. Omdat er overal geplukt wordt proeven we op slinkse wijze. 

In Alberobello aangekomen volgen we de bordjes naar de camping. Na bordje zevenentwintig vragen we ons af of er ooit een eind aan komt! Het eind komt wel echter pas na één kilometer steil bergop. De winkel op de camping vertoond alleen lege schappen, om terug naar Alberobello te fietsen voor boodschappen is net wat te veel gevraagd aan het eind van deze dag. We eten vanavond uit de tas!

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *