18 Mei 2016

Grgurici – Dubrovnik
Vandaag doe we het rustig aan want het is nog slechts vijfenveertig kilometer naar Dubrovnik. We hangen de tenten te drogen in de ochtendzon zodat ze het land droog kunnen verlaten. We genieten vandaag voor het laatst van de mooie zonnige kust van Kroatië en zijn rond het middaguur in Dubrovnik. 

Als eerste schaffen we tickets aan bij Jadrolinija line en gaan daarna de oude stad bezoeken. Erg ver komen we niet want vanaf het punt waar wij de oude stad in willen loopt een smal straatje geheel geplaveid met traptreden zeker zo’n vijftig meter naar beneden. We keren terug op onze schreden en lopen een leuk jong stel uit Azië tegen het lijf. Het meisje kan er niet genoeg van krijgen om met de broers op de foto te gaan, zelfs een omstander wordt ingeschakeld om hand en spandiensten te verlenen. We verlaten de oude stad waar we weinig van hebben gezien en rijden terug naar de haven. Voor het laatst genieten we van de Kroatische keuken voordat we vanavond aan boord gaan van de “Dubrovnik”.

Voordat het zover is brengen we de resterende tijd door in een schaduwrijk parkje.

We werken ijverig aan het verslag voor de website totdat we om kwart over acht aan boord mogen. Rond tien uur gaan de trossen los en nemen we afscheid van een prachtig verlicht Dubrovnik.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.