15 Mei 2016

Razanac – Stanici
Vannacht om drie uur wordt Pluvius weer actief. Eerst nog bescheiden maar weldra weer als vanouds. We maken driftig gebruik van de ruime overstek van het toiletgebouw om te ontbijten en onze spullen in te pakken. Bij de receptie is evenals gisteren niemand aanwezig om af te rekenen. Wij kunnen ook niet langer wachten want we moeten op tijd op het busstation zijn in Zadar om een stuk van de route per bus af te leggen. In eerste instantie willen we naar Markaska, maar de chauffeur heeft geen ruimte meer voor twee fietsen. We krijgen ook geen zekerheid dat we met de volgende bus over tweeëneenhalf uur wel mee kunnen. Gelukkig kunnen we wel over twintig minuten vertrekken naar Split. Wat we dan nog niet weten is dat we na drie kwartier moeten overstappen op een andere bus die van Zagreb naar Dubrovnik rijdt. Bagage en fietsen worden door de chauffeurs overgeladen. De reis verloopt verder voorspoedig, hoewel op een gegeven moment het wel lijkt of de bus door een wasstraat rijdt, zo klapt de regen naar beneden! 

We hebben geen hoge verwachting meer van het weer, maar als we in Split arriveren is het droog en de temperatuur aangenaam.

Minder aangenaam is dat het voorwiel van Joost zijn fiets amper nog is rond te draaien. Nadat dit euvel is verholpen besluiten we om vanuit Split verder te gaan fietsen in plaats van met de bus naar Markaska te reizen. Amper op weg ontdekt Joost dat zijn spiegeltje van zijn fiets is verdwenen. Jammer, dan maar verder zonder.

Rond vijf uur vinden we na vele afwijzingen uiteindelijk een echtpaar bereidt om binnen tien minuten een appartement gebruiksklaar voor ons te maken. De klompjes kriebelden in de tas om van eigenaar te verwisselen. Op onze vraag om in de buurt iets te kunnen eten kregen we gelijk vervoer aangeboden naar het nabij gelegen Omis. 

De heer des huizes zet ons af bij een uitstekend visrestaurant en haalt ons twee uur later weer op.

Wat een geweldig gebaar van deze mensen en dat op eerste Pinksterdag.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 15 Mei 2016

  1. Jans & Jelly Groothuis schreef:

    Zo maar een vraag: Laten jullie Sibenek met dat prachtige merengebied links liggen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.