11 Mei 2016

Ziri – Postojna
Het vereren van het vorstenhuis gisteravond is ons duur komen te staan. De ons gepresenteerde rekening voor de overnachting valt namelijk nogal vorstelijk uit. Hij is vijfendertig euro hoger dan verwacht. Nu blijkt dat de gisteren genoemde prijs voor een tweepersoons kamer, de prijs per persoon blijkt te zijn. Nadat we ons leergeld betaald hebben zoeken we, een illusie armer en een ervaring rijker, onze fietsen weer op.

Vanuit Ziri krijgen we een lange gelijkmatige klim van twaalf kilometer tot aan het plaatsje Rovte. In de afdaling passeren we een houtzagerij die volop in bedrijf is. Geïnteresseerd stoppen we en maken met gebaren kenbaar dat we graag binnen willen kijken. We zijn welkom. Het valt niet mee om een plaatsje voor de fietsen te vinden want niets is hier vlak. Wim plaatst zijn fiets tegen een stapel hout en wil middels zijn slot het achterwiel blokkeren. Het gaat nogal zwaar en hij zet iets meer kracht, het resultaat mag er zijn, binnen twee seconden staat zijn achterband leeg op het asfalt naast het afgebroken ventiel van de binnenband. Werk aan de winkel! Alle bagage eraf, fiets op z’n kop, achterwiel eruit, binnenband vervangen, pompen, wiel herplaatsen, handen wassen en klaar zijn we evenals het personeel van de zagerij dat in een busje stapt om in een naburig café te gaan schaften. Door de lekke band van Wim is onze excursie afgeblazen.

In Logatec drinken we een kopje koffie en vragen of er een fietsenwinkel is. Dat blijkt zo te zijn. Even later staan we voor een mooie fietsenzaak waarvan de eigenaar direct naar buiten komt en vraagt of er problemen zijn. No Problems maar wel graag een nieuwe binnenband en een beetje lucht. Alles wordt snel geregeld en als we vertrekken zegt de baas in onvervalst Nederlands: Dank u wel. 

Vanwege de omweg naar de fietsenwinkel passen we de route enigszins aan en rijden via Kalce richting Postajna.

Het begint wat te miezeren en als dat overgaat in lichte regen passen we onze kleding aan om niet doorweekt in Postajna te arriveren. 

We melden ons aan bij een pension en informeren eerst uitvoerig naar de kamerprijs voordat we de kamer betrekken. Het was een leerzame dag!

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.