9 Mei 2016

Arnoldstein – Bled                                                                                                                              
We rechten de ruggen en begeven ons nach frühstückzimmer waar een vorstelijk ontbijtbuffet voor ons staat opgesteld. Alsof dit nog niet genoeg is verrast de eigenaresse ons ook nog met een half frühstück-ei. Ook in Oostenrijk gaat het gezegde op: Een ei is geen ei, twee ei is een half ei en drie ei is een paasei!

Een paar kilometer voor het Italiaanse Travisio slaan we links af richting Slovenië. De route loopt hier over een oude spoorwegbedding. Dit houdt voor ons in dat we continu vals plat omhoog hebben. Na zo’n twintig kilometer fietsen zijn we in Slovenië, alweer het derde land vandaag. Omdat het prijspeil hier wat lager ligt kunnen we hier mooi koffie drinken. Na het inrijden op de spoorweg bedding komt het meer serieuze werk aan bod. Op de eerste de beste lange helling met percentages van tien procent en soms iets meer komen we een man met de hamer tegen, die ons verordonneerd om te gaan lopen. Onder protest en zeer tegen onze zin in geven we hier gehoor aan. 

 Enigszins vermoeid bereiken we de camping aan het prachtige meer van Bled. Amper geïnstalleerd roept een oude bekende ons iets toe, bliksems horen we het goed, ja hoor, het is de koekoek. Alle jaren trok hij vanaf de eerste dag met ons mee, maar we vermoeden dat hij nu hetzelfde navigatie-apparaat heeft aangeschaft als Joost!

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 9 Mei 2016

  1. Heremans Paul schreef:

    Zijn jullie zeker dat het een koekoek was? Want het zou ook een ‘koekoekoek’ kunnen geweest zijn, of een ‘koek’!
    Groetjes uit Schriek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.