10 Mei 2016

Bled – Ziri
Als we opstaan is het in tegenstelling tot de vorige dagen niet zonnig maar zwaar bewolkt en behoorlijk fris. Als eerste kijken we of de camper van onze Duitse buurman nog wel op dezelfde plaats staat. Deze goede man presteerde het om samen met zijn instructies gevende vrouw om de tien minuten zijn camper te verplaatsen. Na zo’n tweeënhalf uur gemarteld te hebben bracht de invallende duisternis uitkomst voor het echtpaar en de overige campinggasten. Je zou er een sik van krijgen! Nou die had hij dan ook.

Niets menselijks is ons vreemd, wij krijgen lichte baardgroei van het feit dat we nog wel eens een stukje verkeerd- of omrijden doorgaans bergafwaarts!

Vandaag is het weer zover. Amper vijfhonderd meter vanaf de camping zijn we overtuigd de juiste afslag te nemen, om na anderhalve kilometer bergafwaarts er achter te komen dat het er één te vroeg is.

In Skofja Loka nemen we afscheid van het routeboekje van Paul Benjaminse en navigeren op eigen kracht via Gorenja-vas naar Ziri. We overnachten in een hotel. Als de eigenaar hoort dat we uit Nederland komen mogen we in de Oranje kamer overnachten! Voordat we gaan slapen zingen we het Wilhelmus.

Dit bericht is geplaatst in Italië 2016. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 10 Mei 2016

 1. Bas schreef:

  Hallo fietsvrienden.
  Ik volg jullie elke dag en geniet van de verhalen.
  Het blijft bijzonder, maar ja als je zo door Italie fietst kan het ook niet anders, dat je wat beleeft.
  Ik ben ook benieuwd naar foto’s.
  Mineke en ik fietsen wel niet, maar zijn toch actief.
  Na vier weken in Japan(apr/mrt) op eigen gelegenheid gezworven te hebben gaan we nu(15mei) met de caravan naar Portugal.
  We zijn dan eind juni terug.
  Ik blijf jullie volgen en hoop op nog meer leuke verhalen.
  Groeten Bas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.