Zaterdag 30 mei 2015

Le Pont-de-Sargy – Nevers. De laatste fietsdag is aangebroken. Het is zwaar bewolkt, een graad of twaalf en er staat een pittig windje uit het zuid-westen. Er rest ons nog circa vijfenvijftig kilometer tot Nevers het einddoel van deze fietstocht. Via kleine binnenweggetjes komen we bij Neuilly-en-Dun weer op de route. In Sancoins drinken we koffie bij de bakker en nemen er een lekkere pain aux raisins bij van het formaat halve maaltijd. Bij een boulagerie artisan kijken we voor een voedzaam brood. Een pain complet of een pain cereal. Van de laatste hebben ze er nog ééntje en die is voor de vaders. Hij is niet erg groot, en als we hem aanpakken ook erg licht en een beetje slap. Het zal net voldoende zijn voor het half dagje fietsen vandaag.Bij het plaatsje le Guétin zien we een fraai aquaduct, ook wel genoemd een kanaalbrug. Deze kanaalbrug voor het scheepvaartverkeer op het Canal latéral á la Loire overbrugt de rivier Allier over een lengte van 370 meter. Voor de kanaalbrug ligt een tweetrapssluis om het hoogteverschil van elf meter te overbruggen.Als we bij de kanaalbrug aankomen worden er twee schepen geschut in de tweede sluis. Het is zeer druk met dagjesmensen die allemaal op het smalle pad naast de sluis staan. We blijven ook een poosje kijken want er is geen doorkomen aan. Als de schepen geschut zijn en de kanaalbrug invaren is het voor ons ook tijd om verder te gaan. Beschaafd roepen we: Attention, attention s’il vous plaît. Het effect is verrassend, beschaafd ruimte maken hoort blijkbaar bij beschaafd roepen! Merci, merci beaucoup mesdames et messieurs.Er rest ons nog tien kilometer tot Nevers en deze leggen we dank zij Areolus in hoog tempo af. Om kwart over twaalf rijden we de parkeerplaats op waar Lennart al op ons staat te wachten.Onderweg naar Nevers hadden de vaders onafhankelijk van elkaar dezelfde gedachte: Moeten we onder deze omstandigheden wel op de camping in Nevers gaan staan? Of zou het beter zijn alles op te laden en alvast richting Noord-Frankrijk te rijden? De keus is snel gemaakt, eerst omkleden, de fietsen achterop monteren en een bammetje eten. Dan als we bijna klaar zijn begint het ook nog zachtjes te regenen, hoogste tijd om te vertrekken uit Nevers. De reis door Frankrijk verloopt zeer voorspoedig. Rond een uur of zes hebben we de drukte van Parijs al achter ons gelaten. Er volgt opnieuw beraad en het thuisfront in Nijkerk wordt geraadpleegd met als uitkomst: Niet overnachten in Noord-Frankrijk, Lennart in Utrecht afzetten en lekker doorkachelen naar het Nijkerkse waar Wim dan een nachtje blijft logeren.Om half twaalf heffen we het glas en toosten met de familie op een prachtige en zonder tegenslag verlopen fietstocht.Na 2298 km fietsen, danken we iedereen die ons via de website gevolgd heeft en ons via een mailtje een hart onder de riem hebben gestoken of van ander commentaar hebben voorzien. We vonden het erg leuk. MERCI BEAUCOUP            MUCHAS GRACIAS          HARTELIJK DANK  Met vriendelijke groet,  De vaders.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.