Woensdag 27 mei 2015.

St-Germain-les-Belles – Bénévent- l’Abbaye.   Het is alweer de zoveelste koude nacht geweest, het mutsje is dus niet voor niets over de oren getrokken. De nevel ligt nog als een deken over het aan de camping gelegen meertje. De eerste nog zwakke zonnestralen doen verwoede pogingen hier doorheen te breken, vooralsnog zonder resultaat.Na het ontbijt nemen we hartelijk afscheid van onze Alkmaarse buren die ook al bijna gereed zijn om weer verder te trekken. We wensen ze een Bon Camino vica versa en hopen ooit nog eens te horen hoe het hen verder op hun fietstocht is vergaan.Het gaat vandaag weer de hele dag op en neer door bos- en weidegebied. Een gebied met voornamelijk veeteelt. Waarschijnlijk allemaal slachtvee. We zien namelijk grote aantallen koeien met kalveren die nog gezoogd worden door de moeder, de imposante vader is ook van de partij en houdt de omgeving en zijn harem goed in de gaten.De boeren zijn zeer actief met het maaien en keren van het gras. In tegenstelling tot hun Nederlandse collega’s laten ze hier het gras minstens tot een een halve meter hoog groeien voordat er gemaaid wordt. Verder wordt het gras hier ook gehakseld en ingekuild of in rollen opgeslagen.Ons routeboekje heeft de titel: Langs oude wegen. Het is ook wel toepasselijk op het wegdek. Dit is over het algemeen oud en opgelapt en het is dan ook voortdurend Gemseren. Een beetje gevoelig zitvlak heeft hier nogal wat te verduren. Maar alles went en als er dan eens een mooi stukje asfalt ligt ziet Joost nog kans om naast de weg te gaan rijden!Volgens het routeboekje gaat het vandaag niet lukken om te kamperen zodat we genoodzaakt zijn om een ander onderkomen te vinden. We informeren bij de plaatselijke Office de tourisme. Er is een onderkomen voor pelgrims, maar je moet dan wel een pelgrimspas kunnen overleggen en die hebben we niet. Met onze Salvoconducto zal het waarschijnlijk niet gaan. Dan is er nog de Chambres d’Hôtes van Ms. Dobson met keuze uit diverse kamers. We worden hartelijk ontvangen door deze Engelse mevrouw en kiezen voor de kamer met een eigen douche en toilet. Een lakenpakket en/of een badhanddoek zijn options die extra betaald moeten worden. De badhanddoek is welkom á raison één euro per stuk en slapen doen we wel in onze slaapzakken.Er is een compleet ingerichte keuken die tot onze beschikking staat. Na een bezoek aan de supermarché bereiden we hier een heerlijke bonenschotel en sluiten de maaltijd af met ons favoriete dessert, riz au lait à la vanille. (versie: xl)Tijdens de maaltijd komt Ms. Dobson opgetogen melden dat er nog twee Nederlandse fietsers zijn gearriveerd en merkt daarbij op: They are very tall. Ms. Dobson heeft niets teveel gezegd. Bukkend onder de deurpost door, komen twee bomen van kerels de keuken in op weg naar hun kamer. Twee broers uit het Brabantse op weg naar Santiago. De jongste is de langste en overschrijdt de twee meter ruimschoots. Als we de volgende ochtend voordat we vertrekken zijn fiets van dichtbij bekijken zegt de oudste van de broers: Het lijkt wel een kameel met dat hoge zadel!! Maar dan wel een kameel met een mooi leren Brooks zadel, Rholoff naaf, snaaraandrijving en uit de dierentuin van Santos. Wie wil daar nou niet op naar Santiago rijden?      

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.