Zondag 24 mei 2015

Vers – le Hospitalet.Vers doet zijn naam eer aan, er is namelijk vers brood op eerste pinksterdag. Weliswaar geen pain complet of cereal maar pain de campagne. Beter brood dan geen brood!De bedoeling is een kop koffie te drinken in Labastide-Murat. Als we het mooie dorpsplein oprijden zie we inderdaad een terras maar we ruiken ook de heerlijke geuren van een in vol bedrijf zijnde grill. Onze belangstelling is gewekt want we zijn liefhebbers. Als we de grill van dichtbij bekijken zien we kippen en kippetjes, een eend met de kop er nog aan, en jawel één door ons zo begeerd knoesje. De koffie moet even wachten, want stel je voor dat iemand anders ons net voor is. De etappe voor vandaag is niet al te lang en na de koffie rijden we in een ruk door naar de camping, dat wil zeggen: we klimmen elfhonderd meter van tien procent, twaalfhonderd meter van vijf tot acht procent, elfhonderd meter van zes procent en de laatste duizend meter stukjes van tien tot twaalf procent. ( Rocamadour ) Na het bedwingen van al deze hellingen treft ons nog één schone taak, het knoesje overwinnen. Samen met het brood uit Vers is het een heerlijk middagmaal. Uitbuiken is er niet bij want de was moet gedaan worden. ( met de hand! ) Het tweede kopje koffie van deze zondag verzorgen we zelf en het traditionele stukje over de snelweg was deze keer kort, namelijk over een viaduct!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Zondag 24 mei 2015

  1. Bertus en Hennie schreef:

    Hallo Wim en Joost
    Na het bekijken van de foto”s krijg ik al de rillingen op mijn rug speciaal als je de foto van dat standbeeld zie van die fietser maar jullie zullen wel niet zo’n dikke benen hebben,jullie zijn al aan de laatste kilometers begonnen dus nog maar even de moet er in houden
    Het weer was niet geweldig maar dat ben je zo weer vergeten dan heb je weer de voldoening van de prestatie die jullie geleverd hebben ik heb alles niet gelezen van het reis plezier maar wat ik gelezen heb iets wat je nooit meer wild missen dus ik wens jullie nog heel veel fiets plezier en een goede thuiskomst
    De hartelijke groeten Bertus en Hennie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.