Vrijdag 22 mei 2015

Deyne – Moissac.We merkten het gisteren al, het rijden langs het Canal du Midi is een eentonige bezigheid en niet aan de vaders besteed. Lange rechte stukken Canal omzoomd door enorme platanen die allemaal met een plaatje genummerd zijn. Het enige leuke aan het Canal zijn de sluisjes, met name als er geschut wordt. De schippers, allemaal amateurs, moeten alles zelf regelen wat soms tot panische toestanden lijdt. Als beste stuurlui staan wij dan aan de kant toe te kijken en genieten van het spektakel.De wind blijft hoofdzakelijk uit het noordwesten waaien en is ons dus weer eens niet gunstig gezind. We zijn opgelucht als we Moissac naderen waar we gaan overnachten op een camping die op een eilandje ligt in de rivier de Tarn. Het Canal du Midi en de Tarn kruisen hier wat een bijzonder gezicht is. Het Canal du Midi gaat als een aquaduct hoog boven de Tarn naar de andere zijde van de oever. Nadat we ons geïnstalleerd hebben rijden we het stadje in om wat boodschappen te doen. Het is te zien dat Moissac op een pelgrimsroute ligt gezien de vele wandelaars die we tegenkomen op weg naar Santiago.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.