Donderdag 21 mei 2015

Mérens les Vals – Deyne.Het is weer een koude nacht geweest. Als we opstaan is het vijf graden Celcius. Het is inmiddels wel droog. Pluvius heeft vannacht goed zijn best gedaan maar is tegen een geduchte tegenstander opgelopen die zijn doorzichtige waterdruppels veranderde in witte vlokken sneeuw. Als we onze tenten uitkomen worden we verrast. De beboste hellingen die gisteren bij aankomst nog helemaal groen waren zijn nu tot op een bepaalde hoogte bedekt met sneeuw. Het is een prachtig gezicht! De verwarmde afwasruimte wordt omgetoverd tot ontbijtzaal voor het nuttigen van een pak toast met roomboter en zoet beleg. Eric en zijn vrouw vertrekken al vroeg naar Andorra, we zwaaien ze uit en vertrekken (dik aangekleed) zelf ook, de andere kant op naar Ax les Thermes. Als we een kop koffie consumeren bij de bakker zien we een fietskampeerder luchtig gekleed en in korte broek richting Andorra rijden. Alleen het zien al bezorgt ons koude rillingen. Omdat we tot nu toe zestienhonderd kilometer gefietst hebben vinden dat we nu wel recht hebben op een treinreisje. We kopen een kaartje van Ax les Thermes naar Auterive, een ritje van nog geen anderhalf uur. De fietsen inclusief bepakking kunnen zo de trein in en mogen gratis mee. We genieten van de mooie uitzichten en van de heerlijk warme coupé.We zijn nog niet ingesteld op de openingstijden van de Franse middenstand en stoten in Auterive onze neus bij de bakker en de supermarkt. Onverwacht stoten we op een Chinees restaurant met een menu de jour voor twaalf euro en vijftig cent. Het restaurant wordt ons warm aanbevolen door een paar vertrekkende gasten. Na de maaltijd zetten we koers via de D-622 naar Gardouch waar we de route oppikken langs het Canal di Midi en knallen richting Toulouse. Na twintig kilometer langs het Canal gaan we overnachten op een camping in Deyne.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *