Maandag 18 mei 2015

Sort – Montferrer.Het is een frisse nacht geweest. Als we om half zeven opstaan is het circa evenveel graden Celcius. De camping ligt vlak tegen een hoge bergrug aan en deze houdt de zon voorlopig nog wel even tegen. Om half negen verlaten we de camping en rijden Sort in om proviand en water in te slaan voor vandaag. Op de route die we gaan fietsen is er, met uitzondering van een kop koffie, vrijwel niets te koop.We treffen het niet want de winkels gaan niet eerder open dan om half tien, zelfs de bakker niet. We proberen het nog bij een tankstation waar meestal ook water en en iets eetbaars te koop is. Bij dit tankstation is er uitsluitend keuze uit diverse soorten smeerolie. Om de wachttijd te doden strijken we neer bij een bar voor koffie plus en laten, zittend op het terras, onze lichamen koesteren in de warme ochtendzon.Het is tien uur als we Sort verlaten en we meteen beginnen aan een lange klim van éénentwintig kilometer naar de top van de Coll del Canto op een hoogte van zeventienhonderdentwintig meter. We stoppen regelmatig om bij te tanken en te genieten van de prachtige vergezichten. Kwart voor twee zijn we op de top en trekken een jasje aan voordat we aan de afdaling beginnen. Behoudens enkele kleine klimmetjes in deze afdaling kunnen we de beentjes stil houden. De handen echter maken overuren door het veelvuldig moeten afremmen om de snelheid niet te hoog op te laten lopen. Na duizend hoogtemeters afdalen komen we in het plaatsje Adrall op de N 260 uit. In Montferrer zien we van verre al een groot bord van camping Gran Sol. Hier strijken we neer tussen de campers en caravans om de nacht door te brengen. Voor het eerst ervaren we de luxe van een supermercado op loopafstand en kopen het nodige in om onze energiebalans weer in evenwicht te brengen.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.