Dinsdag 19 mei 2015

Montferrer. Vannacht om drie uur wakker van getik op de tent. Nee het zijn niet de buren die vragen of we koffie komen drinken. Het is wel een oude bekende die aantikt, namelijk onze (vriend) Pluvius die we voor het laatst in Bourgos hebben ontmoet. Eerst tikt hij nog zachtjes maar naderhand nemen zijn driftbuien toe en stort hij zijn doorzichtige lading over onze tentjes uit. Gelukkig liggen we warm en droog en draaien we ons nog maar eens om, om lekker verder te slapen. Gisteravond hebben besloten om een dag hier te blijven staan omdat het vandaag een en al regen zal zijn. Die voorspelling klopt wel aardig. Pluvius is zeer royaal vandaag. De ons omringende bergen verdwijnen regelmatig in de laaghangende bewolking. We hoeven niet constant in onze tentjes te verblijven want op de camping is een soort activiteitenruimte annex kinderparadijs.         ( local social mini club) Hier staat ook een tafel en twee stoelen waar we ongevraagd gebruik van mogen maken. Als de mevrouw van de camping voorbij loopt lacht ze ons vriendelijk toe dus we denken dat het wel goed zit. Alhoewel, we moeten de tweede overnachting nog betalen!In onze regenpakken lopen we naar de supermercado en doen inkopen voor een eenvoudige lunch. We fietsen vandaag niet dus we verteren ook niet veel. Of juist wel?Het slechte weer van vandaag stemt ons tot nadenken. We hebben begrepen dat het aan de andere kant van de Pyreneeën de komende tijd ook kommer en kwel is. Als alternatief kunnen we aan de Spaanse kant blijven en dan verder naar het oosten fietsen en daar over de uitlopers van de Pyreneeën Frankrijk in gaan. We zijn er nog niet helemaal uit maar een ding is zeker, morgen vertrekken we uit Montferrer.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Dinsdag 19 mei 2015

 1. Bas Bijkerk schreef:

  Hoi Martelaren,
  We kunnen inmiddels lezen dat jullie al in alle weersomstandigheden gefietst en verbleven hebben. Diversiteit in optima forma ! Ook letterlijk grote hoogtes en diepe dalen. Aan de foto,s zie ik prachtige landschappen en panorama,s ! Volgens mij is het gewoon genieten al moet je dat elke dag weer zelf verdienen. Maar ach….., je wilt wel eens wat, als je het verplicht moest doen zou je die opdrachtgever voor de rechter brengen. Wat zit de wereld toch soms raar in elkaar.
  Wim, nog een klein nieuwtje van Burgh-Haamstede. Mijn keuken staat er sinds vandaag in, alleen de bladen moeten nog worden aangebracht (volgende week). De schilder is ook klaar. Het is werkelijk fantastisch geworden, vinden we zelf.
  Leuk en interessant dat we op deze wijze jullie reis kunnen volgen !

  Nou jongens nog even doorbijten, jullie komen er wel !

  Met vriendelijke groet,

  Bas Bijkerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.