Vrijdag 15 mei 2015

Gendesa – Albatàrec.Als we opstaan is het buiten koud en waait er een harde wind. Het komt niet geheel onverwacht want we hebben gisteravond de weerberichten gezien op tv. s’ Nachts enkele keren wakker geweest van het lawaai van de stormachtige wind en het denderen van de zware vrachtwagens door de straat. Bij de overburen klapperde een defect rolluik alsof ze er elke keer met een voetbal tegenaan schoten. Het was een onrustig nachtje.Dikker gekleed dan we de laatste tijd gewend waren gaan we op pad. De wind is hard en vlagerig, we hebben er behoorlijk last van en moeten er zeer attent op zijn.In het stadje Asco drinken we koffie. Vanuit de verte zagen we bij het stadje een grote koeltoren die een onderdeel is van een kerncentrale. Het grappige was dat de koffiekopjes van de bakker dezelfde vorm hadden als de koeltoren. Het stadje Flix doen we ook nog aan omdat we graag een volkorenstokbrood willen hebben. We moeten er veel moeite voor doen maar uiteindelijk scoren we er een bij de ploes. Voor de rest van de dag is eentonigheid troef. Wind, wind en nog eens wind van hard tot stormachtig uit het noordwesten en wij fietsen naar het noorden. Nou dan weet je het wel! Een paar keer is het kantje boord of we worden de weg afgeblazen. Het landschap wordt minder bergachtig en meer glooiender, goed voor enorme akkers met graan en voor de wind die hier helemaal vrij spel heeft. We zijn dan ook blij dat we aan het eind van de middag zonder kleerscheuren in het plaatsje Albatàrec arriveren. In de plaatselijke Hostal krijgen we een mooie ruime kamer voor een zacht prijsje. Eindigt de dag toch nog positief!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.