Donderdag 14 mei 2015

Morella – Gendesa.Om acht uur kunnen we al ontbijten. We zorgen dat we er op tijd zijn zodat we vroeg op de fiets kunnen zitten.Er komen vier stukjes geroosterd brood op tafel, een klein kommetje met een soort tomatenpuree, plakjes kaas en ham op een schoteltje en een glas sinaasappelsap. Zouden we hierop moeten fietsen? Er wordt nog een schaaltje met vers fruit op tafel gezet. Zou dit het nou wezen? Er komt nog een ronde, ditmaal cake met ananas, toast, boter en kuipjes jam. Als ook dit verorbert is, is er nog een americano en een cortado.Dit ontbijtje was ook wel nodig want vanuit Morella moesten we ruim vierhonderd hoogtemeters klimmen. Daarna ging het de hele dag op en neer met grote stappen. In Monroyo drinken we een kop koffie en proberen ons middagmaal bij elkaar te krijgen in een soort delicatessenspar. Dat lukt vrij aardig maar brood verkopen ze niet. Waarschijnlijk kijken we nogal teleurgesteld, want vervolgens loopt de mevrouw naar achteren en komt terug met een brood uit haar eigen broodtrommel. Het is weer voor de bakker! Het was vandaag weer een bloedhete dag. De thermometer wees ruim vijfendertig graden aan. We waren blij dat we na een lange dag Gendesa inreden en een kamer konden krijgen boven een Chinese bazar. We hebben wel een ijsje verdient vandaag!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.