Maandag 11 mei 2015

Navajas – Alzeneta del Maestrat.Het is nog vroeg als we al ontbeten hebben en onze tenten opbreken. Onze vriendelijke Britse overbuurman en zijn vrouw moeten dan nog met het ontbijt beginnen en nodigen ons uit voor een kopje koffie of thee. De Zwitserse buurman is ook al vroeg in touw en schat onze rit voor vandaag op waarde in. Hij biedt ons elk een typisch Zwitsers product aan, een in Spanje gekochte mueslireep. We nemen afscheid van onze vriendelijke buren en van de kattenkolonie en rijden met geknepen remmen naar de uitgang van de camping.Na een omtrekkende bewegingen rond Segorbe lukt het ons net niet om op de juiste uitvalsweg te belanden maar op de CV-215 in plaats van de CV-200. We rijden nu parallel aan de route door het nationaal park La Sierra de Espadán. Na een lange pittige klim worden we beloond met een schitterend uitzicht! Een kersenboomgaard met rijpe kersen. We helpen de eigenaar een handje door alvast de rijpste kersen te plukken voordat de vogels erin pikken. We belanden in de regio van de keramiek met het stadje Ribesalbes als middelpunt. Wie uit de enorme voorraden rond de fabrieken een tegeltje uit wil zoeken zit hier wel gebakken!Het vinden van een slaapplaats is vandaag een vermoeiende bezigheid. Uiteindelijk moeten we een kleine twintig kilometer verder fietsen dan onze bedoeling was en vinden onderdak in Fonda – Bar – Gilbert in Alzeneta del Maestrat. De jonge uitbater spreekt behoorlijk Engels. Hij vraagt ons een uurtje te wachten totdat de kamer gereed is. Ondertussen lessen we onze dorst en stillen onze honger. Gelukkig is dat mogelijk ondanks dat het nog lang geen negen uur is. Als onze kamer gereed is blijkt er toch een klein misverstand. We krijgen namelijk beiden een grote tweepersoonskamer terwijl we gevraagd hadden om een kamer met twee aparte bedden. We laten het maar zo!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.