Dinsdag 12 mei 2015

Alzeneta del Maestrat – Villafranca del Cid.We kopen een vers stokbrood bij de bakker en ontbijten op één van onze kamers met mantequila, sinaasappelmarmelade en pastachoca van Ed en Fred. We ronden ons ontbijt af beneden in de bar met een flinke kop koffie en een stuk cake wat we bij de bakker gekocht hebben. De supermercado is aan de overkant dus alles wat we vandaag nodig denken te hebben slaan we meteen in. Als we op het punt staan om te vertrekken worden we aangesproken door een Nederlander. Hij fietst met een stel Franse vrienden eveneens de El Cid route. Ook zoveel mogelijk kamperen, maar de Fransen houden niet zo van bagage op de fiets dus daar is een chauffeur met een auto voor! Ook zij zijn teleurgesteld over het aantal campings waar je wel terecht kunt. Het is vandaag weer eens een echte coca dag. Bij alle bruggen die we passeren zien we geen druppel water meer maar allen gortdroge rivierbeddingen. We zien veel olijfgaarden en sinaasappelplantages, maar ook abrikoos, kers en hazelnoot.Vlak voor Culla mogen we officieel niet verder in verband met wegwerkzaamheden. Maar zoals gebruikelijk trekken we ons er niets van aan. Vele kilometers verder zijn ze bezig om de weg te verbeteren. De wegwerkers stoppen even zodat we kunnen passeren,  gracias y bon dias. De weg moet nog van een nieuwe asfaltlaag worden voorzien dus rijden we een behoorlijke afstand over mooi platgewalste gravel.In Villafranca del Cid aangekomen zijn we verbaasd hoe goed en veelvuldig de weg naar het toeristenbureau is aangegeven en ook hoe stevig de deur op slot zit. Voor de zoveelste keer vissen we achter het net. Om onze frustratie weg te werken eten we eerst een pondje kersen en stappen we op voor de laatste kilometers naar Camping Municipal. Er zal weer een pond kersen aan te pas moeten komen want ook deze camping is gesloten! Terug naar Villafranca del Cid waar we in hotel Primark één kamer krijgen met twee aparte bedden!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.