Woensdag 6 mei 2015

Teruel – Montanejos.Om acht uur verlaten we onze kamer en bepakken onze fietsen die op de begane grond in een leegstaande winkel geparkeerd staan. Omdat we een kale kamer hadden rijden we linea recta naar een Panderia voor een simpel ontbijt met een kopje koffie. Gisteren hebben we op aanraden van de politie een rondweg om de stad genomen om bij de jeugdherberg te komen. Dat ging ons gemakkelijk af omdat we weinig hoefden te trappen en toch snel voorruit gingen. Vandaag de andere kant van de medaille, acht procent en een beetje. Het simpele ontbijt was snel verteerd! Vanaf Teruel volgen we de route over een slechte gravelweg door een dennenbos. We worden opgeschrikt door meerdere salvo van geweerschoten. In eerste instantie denken we aan een filmopname voor een Western, want die worden veel in Spanje opgenomen. Uiteindelijk rijden we langs een opleidingsinstituut van de politie waar ze schijnbaar bezig zijn het budget te verknallen. Na een kort steil klimmetje bereiken we een Via Verde. Een fiets- en wandelpad aangelegd op een oude spoorwegbedding. We volgen de Via Verde tot La Puebla de Valverde om een kop koffie te drinken en te beslissen hoe verder te gaan. Korter en makkelijker over de Via Verde of langer en pittiger over de col Puerto de Arenillas. We gaan voor de hoofdprijs. We zitten nog niet op de fiets of we worden gespot door de Gardia Civil. Dit herhaald zich zo vaak dat we het idee krijgen dat ze ons schaduwen. Er is volop zon dus een beetje schaduw kan geen kwaad! Rond twee is het de hoogste tijd voor een boterham en om de Gardia Civil tegemoet te komen doen we dat op een schaduwrijk plekje voor de ingang van hun districtsbureau in Rubils de Mora. Aan het eind van de middag willen we ons kampement opslaan in Puebla de Arenoso, maar dit blijkt niet mogelijk te zijn. We moeten er nog twaalf kilometer aan vast knopen om te kunnen kamperen in Montaneos. De meeste kilometers zijn gelukkig bergafwaarts en schaduwrijk. Deze lange fietsdag wordt beloond met een plaats op het kleinste camping waar we ooit gestaan hebben. Drie plaatsen in totaal. (Dus Bas!)

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.