Donderdag 7 mei 2015.  

Montanejos – Navajas.Gelukkig heeft de aarde ter plaatse  geen last van bevingen gehad vannacht. We staan niet allen op de kleinste camping maar ook pal naast een hoge loodrechte rotswand.Gisteravond hebben we de maaltijd afgesloten met een typisch nagerecht (postre) uit de streek. Lekker romig en met walnoten. Vandaag bij het ontbijt worden we opnieuw verrast door onze gastheer met een Spaans gerecht. Een soort gebakken deegstaafjes die naar oliebol smaken daarbij hoort een dikke romige chocolademelk waar je de staafjes in moet dopen om ze vervolgens op te eten. Eerlijk gezegd vinden wij ze naturel lekkerder en de chocomel gaat er zo ook wel in. We verlaten de minicamping en beginnen aan een klim met een lengte van twaalf kilometer. Volgens het boekje is de helling tot maximaal acht procent, maar stukjes van tien en zelfs dertien procent hebben we ook geregistreerd! Zoals altijd zat het venijn weer in de staart. Het deed ons denken aan het spotje over het Zwitserleven gevoel waarin een echtpaar op zoek is naar goede betaalbare wijnen in Slovenië. Aan het eind van het spotje zegt de mevrouw nadrukkelijk: De beste bewaren we voor later. Zo ook hier op de helling!!!We maken er vandaag een korte etappe van en zijn al om twee uur op camping Altomira in Navajas. Het is dan zo rond de dertig graden. Een lekkere temperatuur om de was te laten drogen, dus gaan we snel aan de slag want de wasmand is behoorlijk vol. Naderhand krijgen we een complimentje van onze Limburgse buurvrouw omdat we het allemaal met de hand gewassen hebben. De aardige buren komen ook nog vragen of ze boodschappen voor ons mee moeten nemen uit de supermarkt. Het overvalt ons een beetje en zodoende komen we niet verder dan twee liter aqua sin gaz die we vervolgens gesponsord krijgen.Het opzetten van de tenten gaat niet helemaal probleemloos. De grond is zo rotsig dat de haringen maximaal vijf centimeter in moeder (aarde) gaan en er zodoende tien centimeter bovenuit steken. Een struikelblok voor Joost die op de grond liggend de boel nog eens van dichtbij kan bekijken. Vanavond koken we voor het eerst zelf ons avondmaal en beginnen eenvoudig met pasta aglioli.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *