Dinsdag 5 mei 2015 

Bronchales – Teruel.Gisteren bij aankomst kregen we in hotel Suiza op vertoon van onze Salvo Conducto een arrangement aangeboden. Een ruime kamer, een diner en een ontbijt. Dit alles voor de somma van zevenenzeventig euro. We stemmen toe en zijn benieuwd wat we hiervoor kunnen verwachten. De ons toegewezen kamer is royaal bemeten en comfortabel. Voor het diner (ná negen uur) mochten we zelf een keus maken uit de zeer uitgebreide menukaart. Na een heerlijke soep, een specialiteit van de regio, is er voor Wim een stoofpot van hertenvlees en voor Joost gegrilde lamskoteletjes. We krijgen er schijfjes gekookte aardappelen bij, een mandje vers stokbrood en een fles vino tinto, en ook een kan water ontbreekt niet op de tafel. Het is echt smullen geblazen. Voor beiden is er nog een lekker nagerecht en voor Wim nog een café solo americano. Hier komen we de nacht wel mee door! We hebben gisteren afgesproken dat we om acht uur kunnen ontbijten. De vriendelijke hotel baas verzorgt dit op een voortreffelijke wijze. Alles voor een goed en royaal ontbijt is aanwezig. Zo maakten we het niet eerder mee in Spanje! Wat ons betreft is hotel Suiza een aanrader.De eerste klim (start bij het hotel) is geen probleem na zo’n ontbijt dus we kachelen meteen door tot een hoogte van zeventienhonderdenvijf meter. Het hoogste punt van de El Cid route. Over een lengte van vier kilometer dalen we driehonderdentwintig meter af. Een steile afdaling, die vanwege het slechte wegdek de nodige concentratie vergt. De snelheid blijft beperkt tot zo’n vijfenvijftig kilometer per uur.  We rijden door een bochtig smal dal met steile rotspartijen en via een korte tunnel zijn we in het prachtige stadje Albarracin. Het stadje is over de tunnel heen gebouwd. Vanuit Albarracin klimmen we over een mooie landelijke weg door bossen en langs imposante rotspartijen afgewisseld door schitterende landschappanorama’s. Vanaf Bezas rijden we op een plateau waar we Aeolus weer tegen komen. Wanneer worden we ooit eens vrienden? We besluiten te overnachten in Teruel in een jeugdherberg. We komen na veel omzwervingen voor een gesloten deur en uiteindelijk in Habitaciones Norte terecht.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.