Maandag 4 mei 2015

Molina de Aragón – Bronchales.Gisteravond hebben we erg laat gegeten. Het was al rond de klok van tienen voordat er iets op tafel stond. Maar dan stond er ook wat! Voor beiden een flinke tentakel van een inktvis. Vijfentwintig centimeter lang, zeker vier centimeter rond en uitlopend op een puntje. Het aantal zuignappen hebben we maar niet geteld, maar het waren er erg veel. Voor alle zekerheid hebben we aan de bediening gevraagd of we echt alles op konden eten. Dat bleek het geval en we vonden het allebei heerlijk.We waren al op de hoogte dat er een Nederlands stel in het hotel verbleef en vanmorgen troffen we ze bij het ontbijt. Het waren ook fervente fietsers want tien jaar geleden hadden ze ook de El Cid route gefietst. Nu waren ze onderweg vanuit Málaga naar Pau en hier in Molina de Aragón kruisten ze de El Cid route. Tien jaar terug sliepen ze in hetzelfde hotel vertelden ze ons.Eerst boodschappen in het stadje gedaan omdat de plaatsjes op de route ver uit elkaar liggen. Half tien rijden we het stadje uit en krijgen meteen de eerste helling van vandaag voor de kiezen, twee kilometer lang met een percentage van zeven procent. Daarna blijft het golven, na elke golf krijgen we steeds meer zin in koffie. Na vijftien kilometer is het zover en staan we tot ons verdriet voor een gesloten deur. Vandaag is het een coca dag. Het is niet zo dat we regelmatig een snuifje nemen maar wel een colletje op en af, tot op een hoogte van zestienhonderd meter. Ook geestverruimend!!!Aeolus de bewaarder van de winden is ons vandaag weer niet gunstig gezind. Hoe hoger we stijgen hoe feller hij naar ons blaast. Schuin tegen, van opzij en pal op de kop. Soms is er heel even geen wind, dan moet Aeolus zelf zeker op adem komen denken wij. Het landschap op de route van vandaag is heel afwisselend. Brede dalen worden afgewisseld door nauwe kloven met steile wanden. Liggend op de rotsen kijken we de diepte in. Op deze hoogte zit er nog vrijwel geen blad aan de bomen alleen de brem staat in volle bloei te geuren. Wat we niet verwacht hadden is dat de temperatuur op deze hoogte momenteel ruim twintig graden is. Vannacht overnachten we in een van de hoogst gelegen dorpen van Spanje, maar eerst gaan we nog op hoogte eten. 

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.