Woensdag 29 april 2015

Burgos-Covarrubias. Gezamenlijk breken we ons kampement op. Izak en Riet vertrekken met de auto naar Palencia en wij hoeven slechts vijftig meter te fietsen om op de route te komen die vlak achter de camping langs loopt. Het landschap is bergachtig met prachtige rotsformaties die steil omhoog torenen. Dit soort terrein brengt met zich mee dat we de nodige klimmetjes te verwerken krijgen, met zoals altijd als beloning een mooi uitzicht op de top en een welkome afdaling. Rond het middaguur zijn we in Hortigüela en is het tijd voor een menu del dia zodat we vanavond op de camping niet meer hoeven te koken. Als we na 65 km aankomen op de camping in Covarrubias schijnt het zonnetje weldadig. We zetten snel onze tenten op. Tijd om een wasje te doen, maar helaas de loodgieter die er voor moet zorgen dat we vandaag nog kunnen douchen heeft de hoofdkraan afgesloten. De Nederlandse receptioniste verzekert ons dat het allemaal goed komt en dat blijkt ook zo te zijn. Een uurtje later wappert de was aan de lijn. Covarrubias is een verrassend mooi stadje met in ieder straatje historische gebouwen.Terug op de camping genieten we zo lang mogelijk van het zonnetje, maar als hij achter de bergen verdwijnt verjaagt de kou ons de tentjes in.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.