27 en 28 april 2015

Burgos. Om de conditie te testen fietsen we vandaag een stukje van de St. Jacobsroute richting Santiago de Compostela. Het was voor ons een ritje waar veel herinneringen van onze eerste fietstocht in 2011 boven kwamen drijven. Bij het zien van een ons bekende bakkerswinkel dachten we onmiddellijk aan onze eerste ontmoeting met Gerard en Elly uit Aarle-Rixtel, onder ons gezegd, het klokkenstel! Op het keerpunt na circa 35Km. hadden we nog een leuk gesprek met een Nederlands stel op weg naar Santiago. Op de terugweg hadden we een prachtig uitzicht op de stad Burgos met als parel de cathedraal. Deze bezoeken we de volgende dag evenals het geboortehuis van El Cid in Vivar del Cid circa 15 Km. ten noorden van de stad.Bij het Buro de Turismo in Burgos halen we beide een Salvoconducto een soort pelgrimspaspoort die onderweg voorzien kan worden van hopelijk fraaie stempels.Op het plein voor de cathedraal worden we aangesproken door een echtpaar uit Strassbourg, lopend op weg naar Santiago maar ook geïnteresseerd in fietsen. Ze waren zeer gecharmeerd van Nederland en hadden zelfs in Haamstede een vakantie doorgebracht. De meneer was goed op de hoogte van de nieuwste fietstechnieken en de betere fietswinkels in Nederland. Stof te over om te praten dus! s’Avonds eten we een laatste gezamenlijke maaltijd met Izak en Riet. Vanaf morgen worden we niet meer gepamperd en moeten we er aan geloven!!!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2015. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.