Vrijdag 6 juni 2014.

Vrijdag 6 juni 2014.

Ferme de Damply verhuurt niet alleen kamers maar heeft ook een feestzaal voor bruiloften en partijen.
In deze ruimte wordt het petit dejeuner geserveerd. Omdat we de enigste gasten zijn hebben we de ruimte in lege zaal.
In het midden van de zaal staat een schraag opgesteld met aan de langszijde aan beide kanten een stoel.
In het midden van de schraag staat het petit dejeuner gereed. Stokbrood, koffie, boter, een schaaltje confiture en voor beiden een flesje jus de orange
Zelden hebben we een ontbijt in een zo grote lege ruimte gebruikt. Bizar!
Om acht uur laten we Ferme de Damply achter ons, zoeken de route weer op en zetten Basje aan het werk. De zo’n schijnt volop, het belooft een warme dag te worden! De hellingen zijn pittig vandaag, we worden weer met de neus op de feiten gedrukt hoe een helling van acht á negen procent aanvoelt. Zo hoha’en we naar
Meru waar we bij de Aldi boodschappen doen. Als we verder doorfietsen naar het stadscentrum komen we langs een weekmarkt. Bij een mobiele grill zien we iets liggen waar we het op deze fietstocht regelmatig over hebben gehad. Een zo te zien botermalse gegrilde hips, of zoals ze op Schouwen- Duiveland zeggen een knoesje. We kunnen de verleiding niet weerstaan en in ruil voor ééénige euro’s mag het knoesje mee in de fietstas.
Maar niet voor lang, in Ste-Geneviéve staan mooie bankjes in de schaduw, de hoogste tijd om het nog warme knoesje alle eer aan te doen die het verdient.
Tijdens de maaltijd hebben we uitzicht op de kerktoren waar ze bezig zijn de torenspits te renoveren. De oude torenspits wordt, met gebruik van hedendaagse techniek, in een nieuw jasje gehesen.
De werklui hebben nog enkele uren te gaan tot het weekend begint en wij ook zoiets voordat we in Liancourt op de camping zijn.
Liancourt ligt behoorlijk van de route af maar is de enige mogelijkheid om op dagafstand te kamperen.
Zodoende verlaten we in Mouy de route en rijden via de D137 naar het centrum van Liancourt. Daar staat al een bord richting Caravanpark La Falloise, er volgt nog een lange, stevige klim voordat we het park oprijden.
Bij de acceuil ontwaren we achter het raam een bordje waarop geschreven staat: Complet. We maken ons er niet druk om want hetzelfde bordje stond er in 2011, ook al toen we hier ook de nacht doorbrachten.
Toen met onze Belgische pelgrimsvrienden, nu krijgen we later op de dag drie echtparen uit de kop van Noord-Holland als buren. Mensen van rond de zestig Voor het eerst samen een lange fietstocht en dan, hoppa meteen maar naar Santiago.
Met zes man op pad vereist nogal wat aanpassingsvermogen, maar iedereen doet graag zijn zegje over hoe en waar de tenten komen te staan, wat er gegeten gaat worden en wat daar zoal voor nodig is. Het dagverslag wordt, onder het genot van een kopje koffie met algemene stemmen goedgekeurd. Als deze mensen geestelijk en fysiek heelhuids in Santiago aankomen hebben ze hun compostolaat dubbel en dwars verdiend! Hopelijk willen ze onderweg wel de steun van Jacobus aanvaarden, de ondersteuning van Bosch hebben ze al!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.