Woensdag 4 juni 2014.

Woensdag 4 juni 2014.

Als we om zes gewekt worden door de telefoon is pluvius nog steeds druk in de weer en hij heeft vannacht al zo goed zijn best gedaan! We blijven nog een half uurtje liggen maar slapen lukt niet meer. Zoveel mogelijk pakken we de spullen in onder het tentdoek. Als het ophoud met regenen gokken we erop dat het even droog blijft zodat we buiten kunnen ontbijten er is namelijk nergens een overdekte plaats op de camping. We krijgen het brood droog naar binnen, maar verder geen clementie van pluvius de tenten gaan doorweekt de tassen in.
De hele morgen vallen er regelmatig regenbuien maar we hebben wel voor de wind en dat scheelt een slok op een borrel.
Als we door een klein plaatsje rijden horen we achter ons iemand roepen: jullie gaan de verkeerde kant op!
De uitroep is afkomstig van een stel wat in een hokje op het plein zich aangenaam verpoost onder het genot van een kopje thermoskoffie en voor de mevrouw ook nog een sigaretje erbij. We maken een praatje en als we aanstalten maken om aan de overkant in een bar een kopje koffie toegaan drinken, stappen ze ook op en gaan verder op weg naar Santiago met ondersteuning van Bosch en Jacobus!
In de bar ( jaren vijftig ) bestellen we twee koffie. We hadden ook nog keus tussen zeven smaken aanmaaklimonade, maar we houden het op een bakkie.
Madame Odette rommelt wat in het keukentje en zet op de bar twee koffiekopjes gereed die ze vervolgens bij ons op tafel zet. Une moment s.v.p. Enige tijd later komt ze weer naar onze tafel met een steelpan in haar hand. We kijken elkaar even aan en weten bijvoorbaat wat ons te wachten staat! Hadden we nou toch maar aanmaaklimonade besteld!
In Bonneval gaan we tussen de middag iets warms eten bij de Turk. De zaak zit aardig vol wat er meestal op duidt dar er goed gegeten kan worden. De beste man maakt het helemaal waar! Buiten blijven de buien vallen en er is zelfs een slag onweer bij. De eigenaar van de zaak draait het zonnescherm wat uit zodat onze fietsen droog staan. Tijdens het eten zijn we getuige dat gemeentewerken een fraai richtingsbord van de pelgrimsroute naar Santiago plaatst. Hulde!!
De middagpauze is voorbij en we gaan weer verder. Helaas is de wind gedraaid en komt nu uit het noord-westen. We moeten nog hard werken voordat we in Chatres zijn om te overnachten.
We vragen ons af of het gras op de kampeerplaatsen net zolang zal zijn als het in 2011 was. We worden niet teleurgesteld en ervaren dat de norm minstens twintig centimeter is!
We zoeken een plaatsje dicht bij het toiletgebouw en nog dichter bij een stroompaal zodat Wim weer zijn hobby kan uitoefenen, op slinkse wijze illegaal stroom aftappen!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.