Dinsdag 3 juni 2014.

Dinsdag 3 juni 2014.

Als we camping Le Bec de Cisse in Vouvray verlaten valt er bij de receptie nog geen teken van leven te bespeuren.
Om de route weer op te pakken rijden we een stukje alternatief. We volgen de loop van de Loire nog een stukje naar het oosten tot Vernou-sur-Brenne, dan de D46 tot Chancay en de beurt is nu weer aan Basje om ons te begeleiden.
In Château Renault maken we een koffiestop. Het is marktdag vandaag. We lopen even de kraampjes langs om te kijken wat er zoal te koop wordt aangeboden.
Vier washandjes voor vijf euro. Joost is op een camping langs de Atlantische kust zijn favoriete washandje kwijt geraakt en ziet een nieuwe wel zitten. We vragen de mevrouw wat één washandje kost. Ze neemt de tijd om goed na te denken en zegt dan: één euro! Zo komen we er achter dat in Frankrijk op de markt je euro één euro vijfentwintig waard is!
We slaan nog wat lekkers in van het varken bij een mobiele traiteur en doen de rest van de boodschappen bij de intermarché. Voor we verder gaan schuilen we even voor een buitje, het zag er de hele tijd al dreigend uit!
Op het terrein van het ziekenhuis in Vendome staan mooie bankjes om te lunchen, we maken er dankbaar gebruik van en smikkelen van het varkentje. We overwegen nog om even ons cholesterolgehalte te laten meten maar zien daar toch maar vanaf.
Het is vandaag minder druk met pelgrims die ons tegemoet komen. We tellen er in totaal negen stuks.
Aan het eind van de middag melden we ons op camping Municipal la Varenne in Morée. De eerste camping tijdens onze fietstocht waar we met een handdruk worden ontvangen door de beheerster, vervolgens leidt ze ons de camping rond en geeft tekst en uitleg. Mochten we naderhand nog vragen hebben dan kunnen we altijd aanbellen bij haar chalet!
Naast de camping staat een fritterie waar we s’avonds een salade en een entrecote eten van prima kwaliteit op mooi opgemaakte borden.
Buiten heeft pluvius het heft weer in handen genomen en strooit met milde hand zijn buien en zijn buitjes over het Franse land. Welterusten pluuf we gaan lekker slapen!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.