Zaterdag 31 mei 2014.

Zaterdag 31 mei 2014.

Voor de tweede keer moeten we de heuvel op richting Super-U om weer op de route te komen. Deze keer met al onze bagage. Brrrrrrrr.
In Lezay gaan we op zoek naar een kop koffie en een supermarché. Voordat we die gevonden hebben ontmoeten we een Nederlandse uit Zeist. Ze is in haar uppie op weg naar Santiago. Weer zien we een prachtige nog nieuwe trekkingfiets, ditmaal een Koga. Ze verteld ons dat haar remblokken van Magura versleten zijn en dat haar man nieuwe opgestuurd heeft naar Saintes. We nemen de zaak in ogenschouw en concluderen dat het een kwestie is van het bijstellen van de remhendels. We geven haar de verzekering dat ze met deze remblokjes niet allen naar Santiago kan fietsen maar ook nog terug naar huis als ze dat zou willen.
In Vivonne lunchen we op het terrein van de pompiers. Het drogen van de tenten is ondertussen een vast ritueel aan het worden. Als toetje na de lunch eten we kersen uit een boom van de buren. ( alleen van de over het hek hangende takken!)
Een stukje voor Poitiers gaan we op aanraden van een Nederlandse fietser naar de camping in het nabijgelegen Saint-Benoît. Hij staat er zelf ook met zijn vrouw.
We maken kennis met Dees en Balt, op weg naar Santiago. Ze hebben drie maanden de tijd dus doen het rustig aan. Omdat wij verder fietsen dan we eerst van plan waren hebben we niet het juiste kaartmateriaal. Wij vragen hen om wat foto’s te mogen maken met de IPad uit hun routeboekjes. Spontaan bieden ze aan om het eerste routeboekje, wat zij al afgewerkt hebben aan ons mee te geven. Dit aanbod nemen we graag aan.

Met dank aan Dees en Balt

Met dank aan Dees en Balt

We genieten van de mooie verhalen van Balt. (deesenbalt.reismee.nl)
Het is nog laat geworden op de camping van Saint-Benoît.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

3 reacties op Zaterdag 31 mei 2014.

 1. Gerard en Elly schreef:

  Nog even een reactie, vanmiddag kwamen wij bij het fietsen een Santiago ganger tegen.hij is vandaag begonnen, een beetje jaloers waren we wel, maar ja!! We hebben nog wat advies gegeven en ook hem gaan we volgen. Net de laatste verslagen gelezen, blijft leuk jullie te volgen.

 2. Bertus en Hennie schreef:

  Hallo Joost en Wim
  Jullie reis gaat echt over bergen en dalen als ik het lees dan zijn jullie wel met alle ontberingen opgezadelt maar jullie hebben er zelf voor gekozen dat is de enige troost die je de moed er in houd maar de verhalen zullen nog wel meer zijn je op de site zet .
  Hebben jullie wel tijd om alles op te sturen als ik het zo lees dan ben je wel erg druk met schrijven,het weer heb je dit keer weer niet mee maar de mooie dagen maken weer veel goed en de prachtige route zal wel de voldoening geven om de volgende reis te plannen
  Nog een paar dagen en het is weer voorbij daarom wens ik jullie nog mooie dagen en vermoeide thuiskomst met een ervaring rijker
  mvrgr van Bertus en Hennie

 3. Gijs schreef:

  Hi Wim en Joost natuurlijk,

  Wim ken ik maar Joost niet vandaar. Ik heb jullie tocht met veel plezier gevolgd (op de kaart)en gelezen. De eindstreep is in zicht en kan niet anders zeggen dan “petje af”.
  Wim ik hoop je binnenkort weer te zien en te spreken in Burgh-Haamstede.
  Ik heb weer een paar klussen en kijk er naar uit omdat weer samen met jou op te pakken!
  Sterkte en succes voor de laatste loodjes.

  Gijs

Reacties zijn gesloten.