Zondag 25 mei 2014.

Zondag 25 mei 2014.

Madame serveert ons een heerlijk en stevig petit dejeuner. Als het zover is om op te stappen trekken we ons pak aan, het is tenslotte zondag! Wim fietst in stemmig tweedelig donkerblauw. Joost is iets frivoler gekleed in driedelig grijs.
Als we door St. Jean Pied de Port rijden zien we dat de rivier, die door het dorp loopt veranderd is in een kolkende watermassa. Het heeft hier vanaf gistermiddag geregend en dat doet momenteel nog.
We rijden vals plat stroomafwaarts en kunnen lekker tempo maken. Na vijfenvijftig kilometer pauzeren we in Bayonne met koffie en een broodje Hamburger. We hebben het geluk dat er WiFi beschikbaar is zodat we weer een bericht kunnen versturen naar de site.
We hebben niet allen de bergen maar ook de regen achter ons gelaten. Rond de klok van twee wagen we het erop en doen ons twee- en driedelig pak uit.
Aan het eind van de middag gaan we op zoek naar een warme kamer. Als we die gevonden hebben is hij in een mum van tijd omgebouwd tot droogdok. Twee volle waslijnen doorkruisen de kamer. De vensterbank en een stoelleuning ondersteunen onze kletsnatte schoenen om ze boven de verwarming te positioneren.

Drooglijn door hotelkamer

Drooglijn door hotelkamer

Schoenen drogen

Schoenen drogen

We dolen ’s avonds door het plaatsje om een eenvoudige en voedzame maaltijd te scoren. Met de Spaanse prijzen nog in ons hoofd valt het in deze badplaats niet mee om dat te realiseren zonder pijn in de portemonnee!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.