Zaterdag 24 mei 2014.

Zaterdag 24 mei 2014.

Om acht uur vertrekken we uit Pamplona. Na negenhonderd meter staan we alweer stil voor een Bakkerswinkel. Eerst ontbijten want we hebben een pittige dag voor de boeg. Lekker vers en knapperig brood en sterke koffie, de basis is gelegd!
We rijden zonder problemen Pamplona uit en zitten al snel op de route de N135.
De aanloop naar de Pyreneeën is vals plat en regelmatig wat meer. We stoppen nog bij een mercado voor water en sap.
Wat kan er mis zijn met water? De smaak, zoals we merken. Er is dus flessenwater wat niet te drinken is. Gemengd met sap kan het er nog net mee door, maar zo opdrinken? Volgens Wim sterft hij liever van de dorst dan nog één slok er van te nemen. Bij de eerstvolgende winkel halen we één fles ander water en proeven eerst voordat we er een tweede bijhalen.
Na een aantal zeer pittige beklimmingen arriveren we in Roncevalles. Eerst gaan we de inwendige mens versterken en daarna bezoeken we de pelgrimsherberg die volledig gerund wordt door Nederlandse vrijwilligers. Nadat we een vragenformulier hebben ingevuld krijgen we als tegenprestatie een fraai stempel in ons paspoort.
Weer buiten maken we nog een praatje met Nederlandse wandelaarster en fietser. Beide zijn op weg naar Santiago.
Het door ons gevreesde laatste stuk beklimming naar de Roelandpas blijkt mee te vallen. Vanuit Roncevalles is het circa vijftienhonderd meter, we hadden verwacht dat het veel meer zou zijn.
Als we op de pas zijn gearriveerd vallen de eerste regendruppels. De regenjassen gaan aan, niet alleen voor de regen maar ook tegen de kou, want we gaan een lange afdaling maken naar St. Jean Pied de Port. Hoe verder we afdalen hoe harder het begint te regenen.
Als verzopen katten arriveren we op de plaats van bestemming. We vinden onderdak in een Chambre de hotes á la ferme aan de rand van de stad.
Het blijft maar regenen zodat we de deur niet meer uitgaan. We pluizen de tassen uit naar etenswaar en brouwen een viergangendiner in de ons beschikbare keuken.
Roersoep, Pasta met juin, koffie/thee met pennywafels en zoute pinda’s toe.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.