Vrijdag 23 mei 2014.

Vrijdag 23 mei 2014.

We reizen in een luxe touringcar en krijgen tijdens de rit twee keer een verse chauffeur. Tot aan Vitoria Gasteiz zijn er twintig stopplaatsen. Slechts in één plaats blijft de bus een kwartier staan. Er is dan de mogelijkheid om iets te drinken, mits je snel geholpen wordt. Tot Astorga stopt de bus vijftien keer in diverse kleine plaatsjes, daarna gaat het in grote etappes over de snelweg naar Vitoria Gasteiz.
Als we daar aankomen gaat Joost informeren wat de mogelijkheden zijn om in Pamplona te komen. Wim blijft bij de bagage en de fietsen. Er gaat in ieder geval om negen uur een bus en de fietsen kunnen op dezelfde manier mee.

Twee kadootjes

Twee kadootjes

Terwijl we staan te overleggen komt er een chauffeur naar ons toe en vraagt of we naar Pamplona moeten. We beamen dit en hij zegt dat we voort moeten maken omdat hij over zes minuten gaat vertrekken.
Hij gaat met Joost naar het loket en zorgt ervoor dat hij met voorrang kaartjes krijgt. Wim wordt ondertussen door een vriendelijke jongeman geholpen om de juiste bus te vinden. Haastje-repje gaan bagage en fietsen onderin en zijn we op weg naar Pamplona, waar we om kwart over negen arriveren.
We ontdoen de fietsen van hun plastic jasje en monteren het voorwiel. Het enorme, volledig ondergrondse, busstation is uitgerust met een uitstekend cafetaria waar ze heerlijke belegde broodjes en prima koffie serveren. We zijn zo langzamerhand ook wel aan iets toe, want sinds gisteravond acht uur hebben we vrijwel niets meer gegeten. Omdat het nog vroeg is en we nog nergens terecht kunnen hebben we mooi de tijd om onze administratie een flink stuk bij te werken.
Rond een uur of één gaan we op zoek naar onderdak. Uiteindelijk belanden we in een pension in de binnenstad. Het pand is voorzien van een supermoderne glazen lift. Het is een onderdeel van een renovatie die momenteel aan de gang is. De renovatie heeft ons onderkomen nog niet bereikt. Wij moeten het doen met elk een klein kamertje zonder daglicht. Voor de broodnodige ventilatie zit er bovenin de kamer een luik naar de gang. Bij iedere stap die je in de kamer doet maakt de vloer een protesterend geluid en als je op het bed gaat liggen neemt die het over van de vloer.
Het maakt allemaal niet uit, we zitten in ieder geval droog!
Pamplona heeft een prachtige oude binnenstad met mooie smalle straatjes,veel winkeltjes en nog veel meer barretjes en restaurantjes.

Pamplona

Pamplona

Van onze hospita hebben we twee adressen gekregen van een wasserette. Door het slechte weer van de laatste dagen hebben we weinig meer gewassen dan onszelf, we hebben dan ook allebei een grote plastic tas vol wasgoed.
Tijdens het wasprogramma eten we in een barretje wat tapas en drinken er een glaasje bij.
De was is ondertussen schoon en droog, opvouwen moeten we zelf doen! We doen nog wat boodschappen en gaan met volle tassen naar ons tijdelijke onderkomen en werken alweer aan onze administratie.
s’Avonds eten we nog een laatste menu del dia op Spaanse bodem en maken nog een ommetje door de zeer drukke binnenstad, het is vrijdagavond, vandaar.
Bij toeval maken we de laatste vijftien minuten van een kerkdienst mee. Dat zorgt ervoor dat lichaam en geest nu beide gesterkt zijn.
Rond tien uur stappen we elk onze cel in, we slapen vannacht met het luikje open!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.