Dinsdag 20 mei 2014.

Dinsdag 20 mei 2014.

We ontbijten in het hostal en eten warm geroosterd brood met roomboter en marmelade. De gastheer en zijn vrouw zijn ontzettend aardige mensen voor wie niets teveel is. Klompjes dus!
Eenmaal op de fiets is het gelijk heisteren, een lange taaie klim die ook nog gedeeltelijk in de regen plaatsvind, een mooi begin van de dag!
Jos, Marjo en Eric zijn iets eerder vertrokken. We zien ze onderweg bij een tankstation om een beetje lucht bij te tanken in de voorband van Eric. Met een speciaal verloopnippeltje is het mogelijk daar een fietsband op te pompen. De band van Eric wordt echter steeds leger en leger en staat op een gegeven moment helemaal plat. Met vijf man sterk lukt het niet om de band weer op spanning te krijgen. Een vrouwelijke pompbediende brengt uitkomst en fikst het binnen no time. Daar staan we dan als techneuten!
Ook onze banden kunnen wel een beetje lucht gebruiken maar dat gaat met dit systeem niet lukken, daarom gaan we in het eerstvolgende plaatsje op zoek naar een fietsenmaker die we al snel gevonden hebben op aanwijzing van twee politieagenten. Helaas gesloten. Uit het huis ernaast komt een mevrouw die zo te zien haar zoontje naar school gaat brengen. Zij maakt ons, zij het met enige moeite, duidelijk dat de zaak pas over een uur open gaat. Als ze al een eindje van ons verwijderd zijn komt het jongetje terug hollen en zegt in perfect Engels: Closed to ten o clock. Hij moest er blijkbaar even over nadenken, maar wij vonden het geweldig!
Jos,Marjo en Eric fietsen veelal voor ons uit en zoeken de koffietentjes uit. Ze hebben een goede smaak en wij sluiten ons graag bij hen aan.
In Xinzo de Limia vinden we een fietsenmaker. Alle banden worden op druk gebracht, maar de oude achterband (reserve) van Wim vertoond een lichte bolling. Zo baasje, zo bandje!
Wim wil hier niet verder mee fietsen en de fietsenmaker laat hem een keus maken uit de drie aanwezige banden. Goed , beter of best!
De jonge monteur heeft de nieuwe band in een mum van tijd gemonteerd. Hij heeft ook veel belangstelling voor de Rholof versnellingsnaaf in het achterwiel. Hij had er wel eens over gelezen maar dit was de eerste in natura.
Wim verhoogd het te betalen bedrag met een paar cervesa’s en de delftsblauwe klompjes contrasteren mooi met zijn zwarte handen.
Als we in Allariz zijn aangekomen besluiten we om er nog vijftien kilometer bij aan te plakken voor vandaag. Hoewel de gezellige ontmoeting met wederom Jos, Marjo en Eric ons danig aan het twijfelen brengt!
Het venijn zit ook vandaag weer ( dankzij Basje ) in de staart. De hevige regen doet daar nog een schepje bovenop.
We worden ook nu weer hartelijk ontvangen in een hostal in A Merca.

Voor...

Voor…

... en na een bezoek van onze vaders!

… en na een bezoek van onze vaders!

De avondmaaltijd was meer dan voortreffelijk. De hostaleigenaar toonde zich een waardig gastheer die aan iedere tafel even aanschuift voor een praatje. Twee buitenlandse pelgrims krijgt hij niet zo vaak in zijn zaak en hij wil graag alles weten over onze fietstocht. Na afloop vindt hij dat we wel iets versterkends kunnen gebruiken en zet hij een fles cognac en twee glazen op tafel.
Proost op een mooie volgende dag!

Zooo gastvrij

Zooo gastvrij

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Dinsdag 20 mei 2014.

 1. Ment Jol schreef:

  Het houd me al vanaf 7 mei bezig, toen had Wim een bobbel in zijn band en nu ben ik er achter waarom. Als jullie omhoog gaan, ik las wel naar 750 mtr. of hoger, laten jullie geen lucht uit je banden lopen, maar de lucht is daar wel veel ijler, dus krijg je op de zwakste plek van de band wellicht een bobbel. Ga je weer naar benee dan is het pompe geblaze, tot er weer evenwicht is.
  Verder kan ik in mijn atlas niet al die plekken vinden die genoemd worden, met mijn kompas naast de PC probeer ik toch de route op te pikken. Helaas.
  Misschien kan de webmaster eens een routekaartje plaatsen ?
  Goede reis en telkens kalmpjes aan naar benee.
  Groeten, Ment Jol

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.