Vrijdag 16 mei 2014.

Vrijdag 16 mei 2014.

Rond 9.00 uur verlaten we camping Regio in Santa Marta de Tormes en rijden richting Salamanca. Basje loodst ons voorbeeldig door de stad naar de SA 605 richting Toro. We rijden door een mooi glooiend landbouwgebied waar diverse graansoorten verbouwd worden. Ook zien we regelmatig percelen met vogeltjeszaad. De vogeltjes zelf zien we ook. Veel veldleeuwerikken, oftewel kuufmossen, die je bij ons in Nederland niet zo vaak meer ziet.
We fietsen veel vals plat en hebben de harde noordoosten wind pal tegen. Dat gaat zo door tot Fuentesaúco, daar buigt de route naar het noordwesten en krijgen we de wind van opzij. Het glooiende landschap veranderd in forse heuvels met venijnige klimmetjes. De heuvelruggen liggen vrijwel allemaal op een hoogte van circa 900 meter, het dal ligt dan tussen de 80 en 100 meter lager. Ook dit is een groot landbouwgebied. Van diverse percelen is de oogst al binnengehaald en de grond opnieuw bewerkt. Dit levert een prachtig kleurenpalet op van vele tinten groen en lichtgeel van de gewassen in combinatie met de okerkleurige grond. Het is werkelijk schitterend.
We volgen nog steeds de SA 605 naar Zamora waar we op de camping gaan overnachten. Tot nu toe hebben we het nog niet meegemaakt dat de weg naar een camping zo goed stond aangegeven, we reden er dan ook zo naar toe. Helaas er hangt een bordje aan het hek met de Spaanse tekst: gesloten. We rijden de voorbeeldig aangegeven route terug en gaan verder naar Zamora. Hier is men druk bezig de finish voor te bereiden van een wielerwedstrijd. Alle verkeer wordt omgeleid maar wij mochten doorrijden de stad in en krijgen zelfs aanmoedigingen uit het publiek wat zich al opgesteld heeft langs de kant van de weg. We melden ons bij een hostal/hotel in het centrum en krijgen een mooie luxe kamer voor een navenant bedrag. s’Avonds lopen we de stad in waar het een drukte van belang is. We moeten een flink stuk lopen naar de Plaza Mayor en vandaar naar de cathedraal.
Een stempel scoren blijkt niet meer mogelijk, maar op het bureau van de Guardia Civil is men uiteraard nog aanwezig en zijn ze ons als pelgrims graag van dienst.

Hoe blij kan je zijn met een salade

Hoe blij kan je zijn met een salade

Ze rekenen al op Wim in Salamanca

Ze rekenen al op Wim in Salamanca

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Vrijdag 16 mei 2014.

  1. Wouter en Irina schreef:

    Kuufmossen!!! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.