Donderdag 15 mei 2014.

Donderdag 15 mei 2014.

We staan om 6.30 uur op en nadat we ons hebben opgefrist pakken we alvast wat spullen in. Om 7.00 uur is er een gezamenlijk ontbijt voor de pelgrims die nog niet vertrokken zijn. Gezeten aan lange tafels nuttigen we een eenvoudig ontbijt bestaande uit: stokbrood, kaas, worst en marmelade. Ook staat er koffie,thee, melk en sinaasappelsap. Voor de liefhebbers staan er ook nog maria kaakjes en andere koekjes. We nemen afscheid van Ria en Martin, doen een donatie in de pot van de herbergorganisatie en rijden de eerste acht kilometer terug naar Edinal waar we de route weer oppikken. Het is erg koud vanmorgen, zo koud zelfs dat we overwegen om warme kleren uit de tas te halen. We zien het nog even aan met onze steenkoude handen,benen en tenen. Na een uurtje is de ergste kou geleden en hebben we trek in koffie. Maar om er aan te komen valt nog niet mee! In de kleine dorpjes waar we doorheen komen is geen enkele voorziening. We rijden een klein stukje om naar San Pedro de Rozados in de hoop dat daar wel wat is. Helaas, we verlaten het dorpje zonder koffie maar wel met een stempel van de plaatselijke parochie, een pan integral, een pudding- en een chocoladebroodje. Hebben we in ieder geval niet voor niets omgereden. Tussen Béjar en Salamanca fietsen we op niveau. Het hoogste punt ligt op 1054 meter. Op deze bergrug staan ook heel wat windmolens. Ze draaien er lustig op los want er waait een stevige wind uit het noorden. Wij hebben daar helaas geen profijt van!
Vlak voor Salamanca, het is dan rond het middaguur, kunnen we eindelijk het zo begeerde kopje koffie krijgen. Voor de liefhebbers is er zelfs een kripje spek met een sneetje stokbrood te koop.
We besluiten om eerst door te fietsen naar de camping daar de was te doen en wat te eten en daarna de stad te bezoeken.
Bij de receptie van de camping krijgen we de tip om met de bus naar de stad te gaan. De bus gaat om het uur, zowel heen als terug. We krijgen een stadsplattegrond mee zodat we de bushalte in de stad makkelijk terug kunnen vinden. Onze looproute gaat langs diverse mooie gebouwen naar de cathedraal.
Vlak voordat we daar zijn lopen we Ria en Martin tegen het lijf. Gezamenlijk halen we een stempel en bekijken de cathedraal. Hij is echt schitterend, immens groot en absoluut de moeite van het bekijken waard.
Omdat we niet te laat op de camping willen zijn en nog wat boodschappen moeten doen nemen we afscheid van Ria en Martin en kunnen nipt de bus van 19.30 uur naar de camping halen.
Niet ver bij onze staanplaats vandaan kampeert een groep met kleine schoolkinderen. Als Wim rond 23.30 uur naar bed gaat zijn ze nog druk spelletjes aan het doen. Die zullen we morgenochtend vroeg vast niet horen!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.