Maandag 12 mei 2014.

Maandag 12 mei 2014.

We ontbijten in het hostal met een geroosterd broodje inclusief roomboter en marmelade. We krijgen er een koffie americano bij. We zijn aardig op tijd en gaan eerst wat boodschappen doen, want we kunnen pas om 9.00 uur bij de fietsenmaker terecht. De fietsen maker is keurig op tijd en heeft gelukkig de bewuste boutjes. Twee nieuwe en twee gebruikte, maar toch!
Rond 9.30 uur verlaten we het mooie stadje Trujillo en rijden richting Plasennica. Volgens de routebeschrijving zijn er de eerste 40 kilometer geen voorzieningen, dus brood mee voor onderweg.
We fietsen door het Parque Natural de Monfraqüe en genieten van de fraaie uitzichten. De begroeiing in het park bestaat veelal uit steen- en kurkeiken en grassen. Regelmatig zien we koppels koeien en zwarte varkens.
De route golft behoorlijk op en neer. We moeten een aantal rivieren over en dalen daarvoor behoorlijk af, daarna weer klimmen over de volgende bergrug en hoppa weer naar beneden. Het park waar we doorheen fietsen is bij de vogelaars bekend om zijn gieren-kolonie. Er is een speciaal uitzichtpunt waar je de gieren goed kunt zien tegen de rotswand aan. Ook hoog in de lucht zie je er soms talloze zweven op de thermiek. Het is een prachtig gezicht. Plots zien we twee bekenden in een auto aankomen. Het zijn Izaäk en Riet die hier toevallig ook een kijkje komen nemen. Ze staan op de zelfde camping waar wij ook de nacht door willen brengen. Het laatste stuk naar de camping is nog vrij pittig en we zijn blij dat we er zijn. We zoeken een schaduwrijk plekje en moeten daarvoor onder een soort carport staan.
Vanavond zijn we uitgenodigd voor het familiediner. Izaäk komt ons met de Limo halen!!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.