Dinsdag 13 mei 2014.

Dinsdag 13 mei 2014.

Het familiediner is prima verlopen. Buiten dat Izaäk en Riet een lekkere maaltijd voor ons hadden bereid namen ze ook nog boodschappen voor ons mee vanuit Placencia. We zijn dus weer behoorlijk in de watten gelegd door de familie!
Afgelopen nacht is de wind behoorlijk toegenomen en is het ook een stuk kouder geworden, daarom ontbijten we in de wasruimte en gebruiken de wasmachine als tafel.

Ontbijt op de camping

Ontbijt op de camping

Als alles ingepakt is drinken we nog een kop koffie bij Izaäk en Riet en vertrekken we richting Placencia waar we de N630 opgaan.
Hiermee wijken we af van de beschreven route maar dat heeft zo zijn reden!
Wim kampt al enkele dagen met fysiek ongemak. Zijn aggregatie toestand
(vast, vloeibaar en gasvormig) is niet helemaal, of helemaal niet in balans. Hij probeert de balans terug te vinden door het slikken van Norit en Loperamida. Het gekozen alternatief dat we vandaag fietsen is wat korter en de hellingen wat minder steil. Hopelijk komt dit ten goede aan het genezingsproces.
In de loop van de ochtend begint Joost last te krijgen van de zevende dag!!!!
Hierdoor komt het krachtsverschil weer aardig in evenwicht.
Op een gegeven moment horen we salvo’s geweerschoten die, zover wij kunnen beoordelen, niets met kleiduiven schieten te maken hebben. Als we doorrijden en langs het PD (plaats delict) komen zien we zes personen doorboord met kogelgaten! De Guardia Civil is al aanwezig en blijkt zelf de dader te zijn. Ze houden een schietoefening in het open veld en de slachtoffers zijn van bordkarton.
Om weer enigszins op krachten te komen besluiten we een menu del dias te gaan nuttigen in Casa Sebas. We nemen er ruim de tijd voor en krijgen een gezonde en zeer voedzame maaltijd voorgeschoteld. Tweeëneenhalf uur later stappen we weer op voor de laatste drie kilometer. We gaan overnachten op camping Elpinjarro, circa twee kilometer voor Hervas wat weer aan de officiële route ligt.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.