Woensdag 7 mei 2014.

Woensdag 7 mei 2014.

Om 8.30 uur verlaten we camping Villsom in Dos Hermanas en rijden naar Sevilla. We moeten de hele stad door van zuid naar noord. We rijden hoofdzakelijk op de groen fietspaden zodat we weinig last hebben van het overige verkeer. Waar we wel last van hebben zijn de stoplichten, voordat we stad uit zijn hebben we er 48 gehad!
We rijden express een stukje verkeerd om Basje onze gids te testen, maar die heeft daar geen zin in en laat allen een kaart zien zonder route! Ondanks dat rijden we op de juiste plaats Sevilla uit richting La Rinconada. We geven Basje nog een kans en die benut hij door de route nu wel weer te geven.
In Alcala stoppen we voor een warme hap, een menu del dias voor 8 euro per persoon. Een prima maaltijd waarop we als fietsers goed vooruit kunnen.
En dat is nodig want vanaf Burguillos krijgen we de nodige klimmetjes en klimmen voor onze kiezen. De combinatie van geen klimkilometers in de benen, een temperatuur van 32 graden Celcius en een klein tekort aan drinkwater maakt het tot een behoorlijk pittige dag.
In Almadén de la Plata gaan we overnachten. In het begin van het dorp staat op een groot bord “Casa Concha” aanbevolen, een hostal. Hoe je er moest komen staat er niet bij. We vragen het aan een meneer die er aan komt rijden. Hij is zo vriendelijk dat dat hij ons er heen brengt. We krijgen een prima kamer voorzien van airco, te gebruiken als het echt warm is!
Wim heeft alweer een probleem met zijn fiets. Hij had het gevoel dat er een slag in zijn wiel zit. Dat blijkt gelukkig niet zo te zijn. Wel is zijn buitenband beschadigd waardoor er een plaatselijke verdikking aan de zijkant van de band zit.
We bouwen de patio van het hostal om tot fietswerkplaats en zijn ruim een uur bezig om de boel weer in orde te krijgen.
Deze dag tellen we voor twee zodat we ons verplicht voelen nog een menu del dias te gaan nuttigen!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.