Vrijdag 9 mei 2014.

Vrijdag 9 mei 2014.

Vanmorgen zitten we alweer vroeg op het zadel. Een overnachting in een hostal heeft zo zijn voordelen, onder andere geen tent opbreken. Dat scheelt al met al zeker een uur in tijd. Vanuit Fuentes de Cantos fietsen we richting Zafra. Voordat we daar zijn stoppen we in het plaatsje Medina del Torres waar we een stempel op het gemeentehuis halen voor ons pelgrimspaspoort. We bekijken het interieur van de plaatselijke kerk die zo te zien niet op de lijst van monumentenzorg staat!
Op zoek naar een kop koffie komen we terecht in een overdekt marktje voor
groente, fruit, vlees en vis. Aan het assortiment in de viskraam kun je wel zien dat de Spanjaarden echte liefhebbers zijn, maar voor koffie moeten we elders in het plaatsje zijn.
We fietsen door een streek met niets anders dan olijf- en wijngaarden. Onafzienbare vlakte’s. We krijgen haast een beklemmend gevoel bij de gedachte dat al die wijn opgedronken moet worden!
Rond 13.30 uur zijn we in Almendralejo. Tijd om een hapje te eten. We zien een zaakje waar ze een enorme pan paella gereed hebben staan, dat lijkt ons wel wat.
We bestellen voor beide een colaatje en maken duidelijk dat we paella willen eten.
De bediend begrijpt het helemaal en komt even later terug met de cola en een theeschoteltje met paella en twee vorkjes erbij. Wat blijkt, de paella is gratis als je een consumptie besteld. We bestellen er voor beide een pizza bij. Dat blijkt geen goede keus want de bodem lijkt wel van elastiek. Iemand die goed is in origamie had er waarschijnlijk nog iets leuks van kunnen vouwen. Voor ons restte niet veel anders dan hem toch maar op te eten. We bestellen nog een extra colaatje om de boel weg te spoelen en krijgen tot onze verassing weer een schoteltje paella erbij! Eind goed al goed.
Het plan was dat we in deze plaats zouden overnachten, maar omdat het nog vroeg in de middag is besluiten we door te rijden naar Merida. Kunnen we lekker overnachten op de camping bij onze vriend den uil!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.