Donderdag 8 mei 2014

Donderdag 8 mei 2014

We ontbijten op de kamer en eten Spong-Bob brood. Bij elke hap moet je een slokje drinken om het brood weg te krijgen! Onze naaste buurman die gisteravond op de muur klopte (hij wilde waarschijnlijk wat aandacht) was al vroeg vertrokken.
Als alle bidons gevuld zijn met sap en water vertrekken we richting El Real de la Jara. Het is best nog fris s’morgens vroeg, zeker bij een afdaling.
Bij de tweede koffiestop (met koekje!) kopen we er meteen 1,5 liter water bij. Als we stoppen voor het middageten in Palares kopen we nog eens 4,5 liter water. We hebben gisteren ons (dorst) lesje wel geleerd!
De route die we fietsen gaat door een nationaal park, het is er behoorlijk ruig en bergachtig. We zien hier ook de befaamde Spaanse zwarte varkens lopen. Als ze ons zien aankomen rennen ze hard weg, ze hebben meteen in de gaten dat we liefhebbers zijn!
Het is vandaag weer eens een echte HoHa dag! En de kers op de taart is een geheel opgebroken weg over een afstand van 21kilometer.

21 kilometer slechte weg

21 kilometer slechte weg

De hoogste passage ligt vandaag op een hoogte van 705 meter. Voordat we daar zijn hebben we al diverse stukken gehad met een stijgingspercentage van 10%.
Er zit zelfs een stuk bij van 13%. Dat trekken we niet helemaal, dus lopen we de laatste 100 meter.
Vanaf Montmolin veranderd het landschap. Het is nu glooiend met weliswaar nog behoorlijke hoogteverschillen maar de stijgingspercentages zijn niet zo extreem meer. De schitterende vergezichten die we hier te zien krijgen maken de dag meer dan goed!
In Fuentes de Cantos gaan we overnachten in Hostal Extramadura.

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Donderdag 8 mei 2014

  1. Wouter en Irina schreef:

    Oei, die weg ziet er niet goed uit zeg, wat een dag!

    We genieten volop van jullie verhalen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.