Dinsdag 6 mei 2014.

Dinsdag 6 mei 2014.

Als we om 5.30 uur opstaan is het nog aardedonker. Met een lampje in de tent kunnen we goed alles opruimen en inpakken. Als we er aan toe zijn om de tenten af te breken maken we gebruik van de door Izaäk geïnstalleerde buitenverlichting.
Rond 6.30 uur begint de dag te gloren en worden we getrakteerd op een hanenkraai -concert. Dat is weer wat anders dan het voortdurend gefluit van een klein uiltje wat door middel een fluitje van Izaäk naar de camping is gelokt. We nuttigen staande een paar boterhammen, drinken een kopje koffie en nemen afscheid van onze goede verzorgers.
We zijn mooi op tijd op het station van Merida. De trein die ons naar Sevilla gaat brengen heeft uitstekende voorzieningen zowel voor onszelf alsook voor onze bicicletta’s. Vanaf Merida zie we enorme oppervlakte’s met wijngaarden afgewisseld door olijfgaarden. We stijgen langzaam naar 760 meter. Het landschap wordt ruiger en ruiger en is prachtig om te zien. Als we de bergen achter ons laten zien we de eerste sinaasappel-plantages die zich uitstrekken tot de voorsteden van Sevilla.
Om 11.30 uur arriveren we op het prachtige station van Sevilla. We gaan op zoek naar de kathedraal voor het eerste stempel in ons pelgrimspaspoort. Na tweemaal vragen en eenmaal een ongevraagd advies komen we op de gewenste plaats.
Een lange rij van wachtenden is voor ons, zo te zien geen pelgrimsgangers. Een suppoost vraagt ons of we peregrijno zijn, wat we beamen met: si signor en maken gelijktijdig het gebaar van een stempel zetten. Hij is zo vriendelijk om ons langs de rij wachtenden te loodsen naar een kantoortje in de kerk. Een iets minder vriendelijke mevrouw zorgt voor het begeerde stempeltje. We kijken nog wat rond in de oude binnenstad en halen een plattegrond van de stad bij de Information zodat we kunnen bepalen waar we de stad moeten verlaten om naar het plaatsje Dos Hermanas te rijden waar we op de camping gaan overnachten. Ook de kaarten die Wim op zijn i-pad heeft staan komen nu goed van pas! Op de camping aangekomen zoeken we een schaduwrijk plekje want het zonnetje schijnt volop en de temperatuur is circa 36 graden Celcius . Het kan wel eens een warm nachtje worden!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

2 reacties op Dinsdag 6 mei 2014.

 1. janny , receptie schreef:

  wat een toevalligheid dat dat dorpje naar jullie heet??
  nee hoor jullie zijn de gebroeders
  groeten uut Duinoord en fiets ze maar lekker
  leuk geschreven en om te lezen

  Janny

 2. Jaap Torensma schreef:

  Veel succes met jullie fietstocht. Leuk dat het ieder jaar toch weer lukt om op de fiets te klimmen. Ik probeer het zo goed mogelijk te volgen. Wat ik zo mooi vind is dat je zo’n uitgebreid verslag kunt maken van iedere dag na een vermoeide fietsdag. Overigens had die onvriendelijke vrouw soms ook een snor?
  Groeten van Saar en Jaap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.