Maandag 5 mei 2014.

Maandag 5 mei 2014.

We hebben overnacht op een hoogte van ruim 750 meter. Dat heeft ook invloed op de temperatuur, want als we opstaan is het slechts 2 graden Celcius.
De nacht was niet alleen koud maar ook rumoerig. De camping ligt namelijk op nog geen 200 meter vanaf de snelweg.
Om 9.30 uur vertrekken we vanaf de camping richting Salamanca. We rijden door een mooi glooiend landschap waar hoofdzakelijk landbouw wordt bedreven. Onafzienbare akkers met diverse soorten graan.
In eerste instantie is het vrij druk op de weg, maar na de afslag Madrid wordt het vrij rustig. Voldoende gelegenheid om goed om ons heen te kijken!
Vooral Izaäk had een scherpe blik, hij zag op 50 kilometer afstand de witte appartement-gebouwen van Salamanca liggen! Of waren het nou toch de besneeuwde toppen van de Siërra Gredos?
De reis verloopt zeer voorspoedig, zelfs zo voorspoedig dat Izaäk en Riet ons een toegift geven door niet in Caseres te stoppen maar door te rijden naar Merida zo’n 80 kilometer verderop.
Rond 14.00 uur arriveren we daar op de camping. Nadat we de tenten opgesteld hebben (bij een temperatuur van ruim 30 graden Celcius) gaan we op de fiets naar Merida om daar kaartjes te bemachtigen voor de trein naar Sevilla.
De man achter het loket spreekt helaas geen Engels. Het in het Spaans opgestelde formulier wat we van Ans en Mieke meekregen doet wonderen en binnen no time verlaten we het station met de kaartjes voor morgen op zak.
Vanavond eten we nog een galgenmaal met Izaäk en Riet en morgen zijn we weer helemaal op onszelf aangewezen!

Dit bericht is geplaatst in Spanje 2014. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.