Het is weer zo ver !

Het is weer zo ver !

Voor het vierde achtereenvolgende jaar weer veel last van fiebre de la bicicleta. Ook nu hebben we weer vijf weken de tijd om de symptomen zoveel mogelijk te bestrijden. Dit jaar doen we dat in Frankrijk en Spanje. We vertrekken op zaterdag 3 mei en als alles volgens plan verloopt, komen we eerste pinksterdag weer thuis.

We starten in Rhenen waar we een lift, inclusief bagage-en fietsvervoer, krijgen van onze broer en schoonzus Izak en Riet tot Cáceres in Spanje. Van daaruit nemen we de trein naar Sevilla waar onze tweede pelgrimstocht start naar Santiago de Compostella. Deze route staat bekend als Via De La Plata. Mede door de enthousiaste verhalen van onze pelgrimsvrienden uit Aarle Rixtel hebben we voor deze route gekozen.

Omdat we niet de tijd hebben om vanuit Santiago de Compostella naar huis te fietsen doen we twee stukken met de trein, namelijk het traject: Santiago de Compostella – Astorga en Burgos – Pamplona. Vanuit Pamplona fietsen we via een variant van de St. Jacobs route naar Poitiers. Het laatste stuk naar huis krijgen we weer een lift, ditmaal van Lennart de zoon van Wim.

We hebben de nodige voorbereidingen voor een groot deel achter de rug. We zijn begonnen met een bezoek aan de fiets- en wandelbeurs om te zien of we daar wat ontbrekende informatie konden bemachtigen. Om in Spanje met de trein te reizen en of de fietsen meekunnen zonder ze te moeten demonteren en hoe te reserveren als we onderweg zijn? Allemaal vragen die Ans, de vroegere buurvrouw van Wim, samen met haar zus (lerares Spaans) voor ons uitzoeken. Ze gaan ons ongetwijfeld op het goede spoor zetten!

Ook onze fietsen zijn inmiddels up to date. Wim heeft zijn fiets laten voorzien van een nieuw achterwiel met een Rholof versnellingsnaaf, een lang gekoesterde wens van hem. Een klein inbouwfoutje is in twee fasen door de fietsenmaker opgelost zodat hij nu zonder problemen ook bergop kan. Alle onderdelen die overbodig waren op de fiets van Wim zijn inmiddels gemonteerd op de fiets van Joost.
(ja, ons Zeeuwen bin zuunig éé)

Dit jaar proberen we voor het eerst het gebruik van GPS ter ondersteuning van het kaartmateriaal. Het apparaat hebben we in bruikleen van onze pelgrimsbroeder Bas uit Vlissingen. We noemen de GPS dan ook Basje!

Ook nieuw dit jaar is dat we de berichten voor onze volgers rechtstreeks op de website gaan zetten. We blijven nog wel afhankelijk van wifi onderweg maar gaan proberen om onze verhalen wat sneller en met meer regelmaat bij het thuisfront te krijgen.

We hopen weer op mooie ontmoetingen als we onderweg zijn en willen jullie daar graag deelgenoot van te maken. We vinden het leuk als jullie een berichtje voor ons achterlaten op de website!!

Met een vriendelijke groet van de vaders,

Joost en Wim.

Dit bericht is geplaatst in Nederland 2014, Spanje 2014. Bookmark de permalink.

12 reacties op Het is weer zo ver !

 1. Maarten en Lineke schreef:

  Hoi Wim en Joost, Vanuit Palermo wensen wij jullie een prachtige start van een meer dan indrukwekkende fietstocht! Heel veel fietsplezier! Maarten en lineke

 2. Anneke Daane schreef:

  Bof-vaders!
  Heel veel genoegen gewenst!

 3. Klaas Niemeijer schreef:

  Joost en Wim, een hele fijne fietsvakantie! Zelf doe ik het wat rustiger aan: mijn tocht gaat van huis naar Verdun en Ber-le-Duc en via een omweg weer terug naar huis.

 4. Ivonne schreef:

  Alvast veel voorpret gewenst! En natuurlijk een heel gezellige heenreis met pa en ma!

 5. Marije schreef:

  Leuk voor jullie vaders! Succes met de voorbereidingen en veel trapplezier toegewenst!

 6. Hé Wim en Joost,

  Veel succes en vooral veel plezier

  Gijs

 7. Chris van den Dries schreef:

  Beste Wim en Joost,

  Jullie gaan weer een fantastische reis tegemoet. Heel veel plezier daarmee en zorg dat je het dit keer een beetje droog houdt (alleen de buitenkant natuurlijk!). Ik ga jullie reis weer met belangstelling volgen.
  Met pelgrimsgroet,
  Chris van den Dries

 8. Kristel schreef:

  Zet ‘em op, mannen! Een heel mooie reis gewenst, veel mooie ervaringen en weinig tegenslag!

  Liefs Kristel en co

 9. Christine van der Male schreef:

  Zojuist het laatste avondmaal met jullie, mijn ouders en Lennart genuttigd. Het was zeer gezellig en goed voor de lachspieren. Ik wens jullie morgen een hele goede reis richting het zuiden en voor daarna uiteraard een prachtig avontuur gewenst!!!
  Liefs Christine

 10. Irina schreef:

  Zet ‘m op, vaders!

 11. Patricia schreef:

  Heel veel plezier vaders!
  En denk erom… bij elkaar blijven (en bij de fietsen 😛 ) en lief zijn voor elkaar 😉
  Maar bovenal volop genieten!!
  Plezier! Groeten Dick en Patricia

 12. Berthalon Marc schreef:

  Merci pour la photo pubiée sur votre blog.Nous sommes les 4 français qui vous ont offert de l’eau fraiche,du chocolat et des pruneaux d’Agen ,au sommet d’un col ‘sur la route du CID.Bravo à vous 2 pour votre courage et votre exploit.
  Annie ,Marc.
  Huguette, Remi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.