Epiloog

We kijken met enigszins gemengde gevoelens terug op deze fietstocht, als we nog van een fietstocht kunnen spreken, met meer kilometers in de trein dan op de fiets. Onze fietsen gestolen en wonder boven wonder weer terug gevonden door de Tsjechische Politie.

Het gedeelte van onze fietstocht waar we ons het meest van voorgesteld hadden, namelijk vanaf Praag via Slowakije en Hongarije naar Oostenrijk, hebben we door deze omstandigheden niet gerealiseerd. Het alternatief, de rit van Ceske Velenice naar Krems aan de Donau was wel weer de moeite waard, evenals de bezoeken aan een zonnig Praag en Wenen.

Het weer zat ook niet altijd mee, veel wind die we meestal tegen hadden, de temperatuur die wekenlang op een te laag pitje stond en de regen die uitermate royaal over ons uitgestort werd en als laatste de hoge waterstand in de rivieren waar we de laatste week nogal last van hadden (we voelden ons af en toe net ramptoeristen).

Tegenslag maakt vindingrijk en overal is een mouw aan te passen, dat hebben we dan ook veelvuldig gedaan. Wat we wel jammer vonden was het stuk met de trein van Pappenheim naar Frankfurt, dat hadden we graag gefietst om dan verderop, bijvoorbeeld door het Ruhrgebied, een stuk met de trein te gaan.

De laatste vier dagen hebben we echt mooi weer gehad waardoor we toch nog iets van het echte fiets/kampeer vakantiegevoel konden proeven. Al met al, een echte vakantie? Nou nee, meer een avontuurlijke werkvakantie!

Met dank aan iedereen die ons middels een berichtje en/of telefoontje een hart onder de riem heeft gestoken.

Met vriendelijke groet,

Joost en Wim van der Male

Dit bericht is geplaatst in Nederland 2013, Praag 2013. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Epiloog

  1. Gerard en Elly van den Bogaard schreef:

    Hoi broers, wij hebben de verslagen van jullie fietstocht met veel plezier gelezen. Het was wel een tocht met hindernissen, maar ook een, die jullie nooit meer zullen vergeten. Wat een avonturen!!! Gelukkig is het allemaal weer goed gekomen en zijn jullie weer veilig thuis. Goed dat jullie toch weer doorgegaan zijn en ook al is het niet geworden, wat jullie hadden verwacht, het is toch een unieke ervaring geweest. Wij hopen op onze tocht naar Praag op beter weer, geen gestolen fietsen en geen wateroverlast. Bedankt dat we jullie mochten volgen( het waren humoristische verslagen) en voor de volgende tochten wensen wij jullie weer heel veel succes. Groetjes uit Aarle-Rixtel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.