Oosterhout – Nijkerk

Het water is de afgelopen nacht toch nog vijf centimeter gestegen, dus Wim en Joost hebben het wel droog gehouden. Op een bankje vlak bij de tenten nuttigen ze het ontbijt, de laatste van deze fietstocht. Rond een uur of negen verlaten we De Grote/Kleine Altena met zijn prima faciliteiten. Ze komen er graag nog een keer terug, maar dan wel om op het echte tentenveldje te staan!

De broers volgen de Waaldijk weer tot Ochten om van daar via Kesteren naar Rhenen te rijden. Ze gaan op de koffie bij Izaäk en Riet en omdat ze er dan toch zijn eten ze tussen de middag ook maar een boterham mee!

Als verassing is ook Christine aanwezig. Ze hebben het erg gezellig met elkaar en krijgen een heerlijke lunch voorgeschoteld. Voldoende aangesterkt starten ze voor de laatste veertig kilometer naar Nijkerk. Ter afwisseling hebben ze de wind weer eens tegen, maar de zon schijnt en de temperatuur is aangenaam en dat maakt veel goed. In Barneveld maken ze nog een stop bij een Italiaanse ijssalon. Na alles wat ze meegemaakt hebben de afgelopen weken vinden ze dat ze wel een bolletje extra verdiend hebben.

Op de Valkenhof aangekomen hangt de vlag uit, niet de nationale driekleur maar een echte feestvlag want Nijkerk heeft dit jaar zeshonderd stadsrechten. Maar het is ook feest dat ze weer heelhuids thuis zijn, nou ja, zij het dat Joost nog enigszins gehavend is.

Wytske is blij dat ze er weer zijn en al gauw zitten ze aan de koffie. Ook Erwin, Kristel, Juul en Belle komen aan om de broers te verwelkomen en even later is ook Lennart van de partij. Als de familie bijgepraat is laden Wim en Lennart de fiets en de nodige tassen in de auto en gaan richting Burgh-Haamstede.

Wim en Joost kijken terug op weer een enerverende fietstocht!

Dit bericht is geplaatst in Nederland 2013, Praag 2013. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Oosterhout – Nijkerk

 1. Chris van den Dries schreef:

  Beste Wim en Joost,
  Met bewondering en respect heb ik jullie relaas gevolgd. Wat een ontberingen en wat een doorzettingsvermogen. Tussen de regels door heb ik begrepen dat jullie nog veel meer avonturen hebben beleeefd, dus misschien is het een idee om het hele verhaal eens op schrift te stellen. Mij heb je dan in ieder geval al als lezer.

  Ik zie jullie volgende avontuur met belangstelling tegemoet.

  Met vriedelijke groet van oud-Santiagoganger,
  Chris van den Dries

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.