Een nieuwe reis

Beste familie, vrienden en pelgrimsgangers,

Vanaf zondag 5 mei gaan de vaders weer fietsen. We hebben beiden nogal last van het fietsvirus en volgens de huisarts moeten we rekening houden met een therapie van circa vijf weken! Nou, dat moet dan maar plaatsvinden. Met behulp van der Deutschen Bahn gaan we eerst naar Magdeburg, van daar volgen we (per fiets) de Elbe stroomopwaarts naar Praag.

We vervolgen onze fietstocht door het noorden en oosten van Tsjechië, o.a. via Pardubice, Svitavy en Olomouc. Bij Hodonin verlaten we Tsjechië en rijden oostwaarts door Slowakije naar Nove Mesto, vandaar zuidwaarts om bij Velky Meder de Donau over te steken naar Hongarije. In Hongarije fietsen we van Gyor zuidwestwaarts naar Sopron. Daar gaan we de grens over naar Oostenrijk richting Wenen. Hier gaan we de Donau volgen tot Regensburg en vandaar de Limes route die ons via Frankfurt, Koblenz en Keulen huiswaarts voert.

Ook dit jaar zijn we weer te volgen via deze website. We stellen het zeer op prijs als jullie ons onderweg steunen met een berichtje.

We hopen op een prettige en voorspoedige fietstocht met vele leuke en onverwachte ontmoetingen.

Met vriendelijke groet,
De vaders: Joost en Wim van der Male

Dit bericht is geplaatst in Nederland 2013, Praag 2013. Bookmark de permalink.

8 reacties op Een nieuwe reis

 1. Hans & Marije schreef:

  Klinkt ernstig, maar met deze uitgebalanceerde route moet volledige genezing mogelijk zijn… voorlopig dan! Veel plezier 😉

 2. Dirk en Carla schreef:

  Hé Willem en Joost,

  We willen jullie vanuit een zonnig Sarajevo een hele fijne reis toewensen. Je weet het ….ergens op de route naar rechts afbuigen en je rijdt zo Bosnië binnen. Gewoon als maar rechtdoor en je komt vanzelf weer op het jullie wel bekende adres in Sarajevo waar altijd een bed gereed staat voor jullie.
  Wij volgen jullie verhalen met veel interesse.
  Good luck!!

  Dirk en Carla

 3. Lineke schreef:

  Hoi Wim en Joost, super om weer zo’n mooie reis te gaan maken. Jullie starten met prima fietsweer. Veel plezier samen en we volgen jullie weer. Maarten en lineke

 4. Nelly van der Torre schreef:

  Hoi Wim (en Joost),
  een beetje te laat, maar… (g-mail wilde niet bij jullie afleveren voor vertrek) ik wil jullie een heel prettige reis wensen, met mooie ontmoetingen en in gezondheid! Ik ga jullie volgen! Have fun,
  Nelly

 5. Gerard en Elly van den Bogaard schreef:

  Hallo onze vaders, jullie maken wel erg veel mee en dan ook nog jullie fietsen gestolen. Misschien dat ze ondertussen weer terecht zijn en dat jullie dan jullie tocht nog kunnen vervolgen. Want het zou toch wel erg jammer zijn als dit het einde is. We hopen dat het allemaal goed komt, en blijven het volgen. Groeten uit Aarlen-Rixtel.

 6. rinus en tanny schreef:

  hoi joost en wim. bedankt voor de mooie kaart, fijn dat jullie de fietsen weer terug hebben, nog veel fietsplezier groetjes van ons

 7. Sander en Lenie schreef:

  Hoi Wim en Joost,
  Een beetje laat,maar toch even een reactie van onze kant!
  Het zit jullie niet echt mee hè,maar wel ontzettend fijn dat de fietsen weer terecht zijn!!
  Hopelijk krijgen jullie nog een beetje mooi weer,zou wel fijn zijn hè!? Hou vol en veel succes!!! Groetjes.

 8. Addie en Annie schreef:

  Hoi Joost en Wim.

  Wij hebben Wenen niet bereikt van wegen het hoge water en we wilden niet als ramptoerist kijken hoe mensen hun huizen moesten verlaten. Dus zijn we vanaf Rensenburg naar het noorden gefietst om de route tussen Praag en Millingen op te pakken. We zijn vandaag (2 juli) thuis gekomen en hebben over het algemeen mooi warm weer gehad. De ontmoeting met jullie vonden wij heel bijzonder en de klompjes komen bij de schaatsen te hangen.

  Groeten Addie en Annie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.